Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó wens je iemand een gelukkig nieuwjaar in coronatijd

zo-wens-je-iemand-een-gelukkig-nieuwjaar-in-coronatijd-zonder-te-kussen.jpg

Een ongemakkelijk moment voor de één en voor de ander juist iets speciaals: de nieuwjaarsgroet. In 2021 zal dat er nét wat anders uit gaan zien dan voorgaande jaren, maar dat betekent niet dat je niemand een gelukkig nieuwjaar kunt wensen. Van ellebooggroet tot een kaart sturen; er zijn ook nu meerdere manieren om iemand een gelukkig nieuwjaar te wensen.

We zetten de meest creatieve nieuwjaarsgroeten van 2021 voor je op een rij.

Voorgaande jaren

Normaal gesproken is 1 januari dé dag dat we onze familie, vrienden en collega’s zien en een gelukkig nieuwjaar wensen. Het moment om samen even te proosten om het nieuwe jaar in te luiden. Maar helaas zullen de nieuwjaarsbijeenkomsten en begroetingen er aan het begin van 2021 iets anders uitzien. Ontzettend jammer, maar tegelijkertijd ook een opluchting voor sommigen. Want even niet hoeven na te denken hoe je je buurman of werkgever begroet is ook weleens fijn. Geef je normaal gesproken altijd een hand of drie kussen? Dan zou je het dit jaar ook iets creatiever kunnen aanpakken.

Digitale nieuwjaarswens

Zou je in het nieuwe jaar het liefst even met familie of vrienden samenkomen? Dan is dat zeker mogelijk, al moet het dit jaar net wat anders. Jullie zouden bijvoorbeeld een digitale bijeenkomst kunnen organiseren. Je stuurt iedereen van tevoren een uitnodiging via WhatsApp of e-mail en op de dag zelf proosten jullie samen digitaal vanuit eigen huis.

Vind je dit te gemakkelijk en wil je echt de handen uit de mouwen steken? Dan zou je dit jaar ook voor een persoonlijke brief kunnen gaan. Je stuurt iedere vriend, vriendin of familielid een persoonlijke brief en je sluit af met een uitnodiging voor jullie digitale nieuwjaarsborrel. Het heeft iets weg van een kerstkaart, maar het is nét even persoonlijker.

Lees ook:
Waarom je WhatsApp mogelijk vanaf 1 januari niet meer werkt

Telefonische boodschap

Ook een gewoon telefoontje kan al heel veel goeds doen. Ieder jaar op 31 december – om twaalf uur ’s nachts – staan de telefoonlijnen weer roodgloeiend. Iedereen belt zijn of haar dierbaren op om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Ook dit vinden mensen heel fijn. Doe jij het ieder jaar op deze manier? Dan zou je deze traditie er ook dit jaar gewoon in kunnen houden, want vooral nú wachten veel mensen met smart op zo’n telefoontje.

Wil je jouw telefonische boodschap toch iets spetterender maken? Dan zou je natuurlijk ook een leuke videoboodschap met het eigen gezin kunnen opnemen. Op deze manier tover je toch veel glimlachen op de gezichten van de dierbaren die je nu misschien iets minder vaak gezien hebt in 2020.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Persoonlijke nieuwjaarswens

Wil je deze dag niet zomaar voorbij laten gaan en toch iedereen een echte, persoonlijke groet toewensen? Dan zou je er altijd nog voor kunnen kiezen toch de auto in te stappen. Dit keer niet om bij ieder familielid te proosten, maar om bij ieder familielid op raambezoek te gaan. Je kunt je nieuwjaarsgroet op een grote poster zetten en voor het raam tonen of even zwaaien en een kaartje door de brievenbus doen. Het is maar net wat jij en je familie het leukst en het fijnst vinden.

Op deze manier kun je jouw dierbaren toch op een veilige afstand even zien en ze laten blijken hoe belangrijk ze voor je zijn. Wil je toch graag even op bezoek? Dat kan natuurlijk ook. Maar houdt hierbij wel de basismaatregelen van het RIVM in acht: twee bezoekers per huishouden per dag én op anderhalve meter afstand. En er geldt voor oudejaarsavond of nieuwjaarsdag (helaas) geen uitzondering.

Kortom: je hoeft de nieuwjaarswens niet helemaal over te slaan. Je kunt op een creatieve manier toch iedereen een persoonlijke boodschap afgeven.

Beeld | Getty Images

Margriet 02

Margriet 02 ligt nu in de winkel! In dit nummer een interview met Loretta Schrijver, lekker fit het nieuwe jaar in (met weekplan), winterpastels en wol en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant