Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

4 redenen voor een dankbaarheidsdagboek

hands.jpg

Een dankbaarheidsdagboek bijhouden? Ja, en wel om deze vier redenen!

Reden 1. In een dankbaarheidsdagboek schrijf je elke dag een aantal dingen op waar je dankbaar voor bent. Het hoeven geen uitgebreide epistels te zijn, een korte zin of een (paar) steekwoord(en) is voldoende. Door dagelijks even stil te staan bij kleine (of grote) geluksmomenten ga je je onbewust meer focussen op de positieve dingen in je leven.

Reden 2. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek je gelukkiger, gezonder én zelfverzekerder maakt. En als je er de dag mee afsluit, slaap je ook nog eens langer en beter.

Reden 3. De Amerikaanse talkshowgoeroe Oprah Winfrey houdt al jaren een dankbaarheidsdagboek bij en raadt het iedereen aan. Oprah: “Het beste wat je kunt doen om nog vandaag je leven te veranderen, is om te beginnen met dankbaar zijn voor wat je hebt.”

Reden 4. Het dagboek is een fijne oppepper voor dagen waarop je je wat minder gelukkig voelt: al terugbladerend word je herinnerd aan de leuke en mooie momenten in je leven.

Extra tip: Er zijn speciale dankbaarheidsdagboeken en apps zoals Gratitude journal op de markt, maar eigenlijk heb je niet meer nodig dan een leeg schriftje en een pen.

Waar wacht je nog op?

 

M06 Cover V2Meer Margriet
Dit artikel komt uit Margriet 6 ( 2016). Wil je hem (na)bestellen? Dat kan via Tijdschrift354.nl

Ook interessant