Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit zijn de 4 meest voorkomende oorzaken van een echtscheiding

dit-zijn-de-4-meest-voorkomende-oorzaken-van-een-echtscheiding.png

Wanneer je elkaar het jawoord geeft doe je dit natuurlijk met de intentie om voor altijd bij elkaar te blijven. Toch komt dit in de praktijk steeds minder vaak voor: jaarlijks stranden er in Nederland zo’n 35.000 huwelijken en dit aantal neemt alleen maar toe.

Wat zijn de belangrijkste redenen om uit elkaar te gaan? De universiteit van Kopenhagen vroeg het aan bijna 2400 pas gescheiden mensen en ontdekte dat de meeste huwelijken waren geëindigd om één van deze vier redenen:

1. Gebrek aan intimiteit

Dat je na verloop van tijd niet meer elke dag staat te springen om een vrijpartij, is niet zo gek. Toch is het belangrijk om de passie in je relatie te houden: zo’n 47 procent van de ondervraagden gaf namelijk aan dat een gebrek aan intimiteit de belangrijkste reden was voor hun scheiding.

2. Slechte communicatie

Ook goede communicatie blijkt een belangrijk onderdeel te zijn van een relatie. Hoe minder koppels met elkaar praten, hoe meer ze uit elkaar groeien. Maar liefst 44 procent van de ondervraagden gaf dan ook aan dat dit is wat er misging in hun huwelijk.

3. Gebrek aan respect en vertrouwen

Ze zeggen weleens dat een relatie zonder vertrouwen gedoemd is om te mislukken, en dat blijkt in de praktijk ook te kloppen. Een gebrek aan respect en vertrouwen is voor veel mensen een reden om hun huwelijk te beëindigen.

Lees ook: zo weet je of je iemand kunt vertrouwen

4. Uit elkaar gegroeid

Het klinkt misschien een beetje als een cliché, maar toch is het waar: wanneer je uit elkaar bent gegroeid, is het moeilijk om een huwelijk te laten slagen. Voor veel koppels is dit dan ook een belangrijke reden geweest voor het beëindigen van hun huwelijk.

Bron | Welingelichte Kringen, VZ advocaten
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant