Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Echtpaar leeft al vijftien jaar samen met een gorilla

De meeste mensen nemen een kat of hond als huisdier. Maar dit Franse echtpaar besloot het groter aan te pakken. Ze adopteerden een gorilla!

De Britse krant The Sun meldt dat Pierre en Eliane Thivillon al ruim vijftien jaar samenwonen met een gorilla, die ze Digit hebben genoemd. Het kinderloze echtpaar, dat in de buurt van Lyon een privé-dierentuin runt, besloot de gorilla te adopteren toen ze als baby door haar biologische moeder in de steek was gelaten.


Foto: Alamy

Steeds zelfstandiger

Inmiddels is Digit uitgegroeid tot een volwassen gorillavrouwtje van honderdtwintig kilo dat met de jaren steeds zelfstandiger is geworden. Ze woont in een soort aanleunwoning naast de Thivillons en vraagt haar surrogaatouders hooguit nog om hulp bij kleine ongemakken, bijvoorbeeld als als er iets tussen haar tanden zit of ze een splinter in haar vinger heeft.


Foto: Getty Images

Vijftien jaar niet uitgeweest

Maar voor het je op ideeën brengt: een gorilla opvoeden vergt wel enige commitment. Zo kan het Franse echtpaar haar niet alleen laten, wat betekent dat ze al vijftien jaar niet zijn uitgeweest. “Anders raakt ze in paniek,” vertelt Pierre in een interview in 2013. “We zijn al dertien jaar lang niet op vakantie of een weekendje weg geweest. We kunnen niet naar de bioscoop, niet naar het theater, niet uit eten. Ze zou verdrietig worden als we dat wel doen. En als Digit verdrietig is, zijn wij dat ook.”


Foto: Getty Images

 

 

 

Ook interessant