Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

De e-bike uitproberen? In Rotterdam komen binnenkort elektrische deelfietsen

de-e-bike-uitproberen-dat-kan-binnenkort-in-rotterdam.jpg

Deelfietsen zijn er in de grote steden genoeg: ov-fietsen, swapfietsen en o-bikes staan op iedere hoek van de straat. Maar elektrische fietsen, die waren er nog niet. Binnenkort gaat Uber in Rotterdam de eerste elektrische fietsen verspreiden voor openbaar gebruik.

Een soortgelijk initiatief mislukte twee jaar geleden in Amsterdam, dus een beetje spannend is het wel.

Aanvulling

De elektrische fietsen krijgen geen vaste standplaats en zullen overal en nergens worden neergezet. Handig als aanvulling op het openbaar vervoer of je eigen fiets, want de e-bike is natuurlijk een stuk sneller.

Overlast

In Amsterdam werden twee jaar geleden ook deelfietsen geïntroduceerd zonder vaste standplaats, wat toen voor grote overlast zorgde. De fietsen stonden overal in de weg en werden op de gekste plekken weggezet – ze werden zelfs in bomen gehangen. Toen heeft de gemeente besloten de fietsen weg te halen.

E-bike uitproberen

Toch is het concept op andere plekken wel een succes. In Berlijn worden de fietsen bijvoorbeeld al jaren gebruikt. Uber hoopt dan ook dat dit nieuwe initiatief in Rotterdam wél gaat werken. Dus mocht je altijd al op een e-bike hebben willen fietsen, maar er een aanschaffen te duur vinden, dan kun je het binnenkort uitproberen.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant