Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kans op dodelijk ongeluk met e-bike is drie keer zo groot

electric-bicycle-in-dutch-national-park-the-veluwe.jpg

Uit een onderzoek van de Duitse verzekeraar Allianz is gebleken dat de elektrische fiets gevaarlijk kan zijn. De kans op een dodelijk ongeluk is namelijk drie keer zo groot met een e-bike als met een normale fiets.

Het risico verschilt niet voor verschillende leeftijdscategorieën: voor jonge mensen is de elektrische fiets net zo gevaarlijk als voor ouderen.

Ongeluk met een e-bike

Van alle dodelijke verkeersongelukken met de fiets in Duitsland gebeurde bijna 18 procent met een e-bike in de afgelopen vijf jaar. En dat terwijl maar 5 procent van alle 77 miljoen fietsen in Duitsland elektrisch is. Het aantal ongelukken is daarmee vergeleken dus heel erg hoog. Een e-bike kan dus erg gevaarlijk zijn en het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Lees deze tips om valpartijen en ongelukken te voorkomen.

Bron| Radar (AVROTROS)
Beeld| iStock

Inspiratie om veilig en leuk op pad te gaan met je e-bike? In de Margriet Fiets & Wandel special vind je onder andere: fijne fietsroutes langs de kust, heerlijke recepten voor onderweg, informatie over de positieve effecten van buitenleven, tips om je ideale fiets te vinden en een handige checklist. Je bestelt de special hier.

Ook interessant