Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Ophef over de prijs van dennenappels als kerstversiering

dennenappel.jpg

Winkels barsten momenteel van de kerstversiering. We tellen grote bedragen neer voor kerstbomen, kerstballen, kerstslingers, kerstlampjes… maar dennenappels?

In tuincentra worden momenteel dennenappels als decoratie verkocht. De prijs daarvan zorgt voor veel verontwaardiging.

Dure dennenappel

“De dennenappels die ik van mijn stoepje veeg, worden bij Intratuin voor vijf euro per twee verkocht,” schrijft iemand bij een foto van een bakje waarin twee dennenappels zitten. “De mensen zijn compleet geschift!”

Milieu

Een ander tikt het tuincentrum op de vingers over milieuvervuiling: “Afgevallen dennenappels worden opgeraapt en per twee in een plastic doos gedaan en met dieselvrachtwagens naar filialen gebracht. We sporen niet.”

Speciale was

Het tuincentrum heeft wel een goede reden voor de hogere prijs: een woordvoerder legt aan Editie NL uit dat de dennenappels zijn behandeld met een speciale was waardoor er geen beestjes in zitten. Toch snapt die persoon wel dat de prijs voor iets waarvan je er zo dertig in het bos gratis kunt oprapen voor gefronste wenkbrauwen zorgt. “Maar je kunt ook kastanjes kopen in de supermarkt en die liggen ook gewoon in het bos.”

Zelf de beestjes verjagen

Wil je toch die dennenappels uit het bos als kerstversiering gebruiken? Dan kun je de beestjes ook prima zelf uit de dennenappels krijgen. Dat doe je door ze in water met azijn te dopen en goed te drogen in de oven. Leg de dennenappels op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal. Houd ze wel goed in de gaten, opdat ze niet verbranden.

Bron | Editie NL, Christmaholic
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

 

Ook interessant