Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Duitsland zet nu bijna heel Nederland op code rood

duitsland-zet-nederland-op-code-rood.jpg

Eerder stonden Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht voor onze buurlanden Duitsland en België al op rood. Maar daar komen nu een flink aantal provincies bij. Op twee provincies na zet Duitsland namelijk heel Nederland op code rood. 

Wil je naar Duitsland? Let dan even goed op waar je allemaal aan moet voldoen.

Duitsland zet Nederland op code rood 

Op de kaart in Duitsland staat Nederland bijna volledig op code rood. Alleen de provincies Limburg en Zeeland zijn nog veilig te betreden. Maar voor alle overige gebieden in ons land geldt voor onze buren een negatief reisadvies. Kom je uit een risicogebied? Dan moet je in Duitsland een negatieve uitslag van een coronatest kunnen laten zien. Deze mag niet ouder zijn dan 48 uur. Kun je dit niet? Dan mag je wel het land in, maar moet je je preventief laten testen en tot de uitslag verplicht in quarantaine. Op verschillende luchthavens en stations kun je als reiziger uit een risicogebied kosteloos en binnen 72 uur een coronatest afnemen. 

Toeristen afschrikken

Doordat Duitsland zoveel gebieden in Nederland op code rood zet, hopen de autoriteiten mensen af te schrikken om naar risicogebieden op vakantie te gaan. Op die manier moet de verspreiding van het coronavirus via vakantiegangers worden beperkt. Andersom zijn Nederlanders uit code rood provincies in Duitsland voorlopig dus ook niet welkom. Alleen als je een goede aanleiding hebt, bijvoorbeeld een begrafenis, mag je het land in. De regels van een negatieve testuitslag en verplichte quarantaine geldt dus voor zowel Nederlanders die naar Duitsland reizen, als Duitsers die terugkomen uit Nederland. Alleen als je op doorreis bent naar een ander land en via Duitsland rijdt, gelden deze regels niet. 

Lees ook: België zet nog vier Nederlandse provincies op code rood

Extra maatregelen per deelstaat

Per deelstaat kunnen er naast een negatieve test en preventieve quarantaine nog extra handelingen van kracht zijn. Zo kun je in Berlijn gevraagd worden om langs een Duitse huisarts te gaan voor een verklaring dat je symptoomvrij bent. Alleen als je uit Limburg of Zeeland komt zijn al deze extra maatregelen niet verplicht. Zorg dus dat je een identiteitsbewijs met je adres of een andere vorm van een adresbewijs bij je hebt als je naar Duitsland reist.  

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | NU.nl, Nederland Wereldwijd, Robert Koch Institut
Beeld | iStock

Eenzaamheid is niet alleen een groot probleem onder ouderen, maar ook onder jongvolwassenen. Daarom heeft Margriet het initiatief Margriet Belbuddy’s in het leven geroepen: Margriet-vrijwilligers bieden een luisterend oor aan iedereen die wel een praatje kan gebruiken. Van maandan t/m vrijdag van 18.30 tot 22.00 zitten onze Margriet Belbuddy’s voor je klaar via 088 076 77 00. Kijk voor meer informatie op Margriet.nl/belbuddys.

Ook interessant