Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Duitse dog bevalt van maar liefst 19 (!) puppy’s in één keer

deense-dog-hond-margriet.jpg

Honden bevallen gemiddeld van een nestje van drie tot negen pups. Maar een Duitse dog in het Amerikaanse Arizona heeft voor het dubbele aantal nageslacht gezorgd.

Teefje Cleo heeft maar liefst negentien puppy’s op de wereld gezet. Ne-gen-tien. En ze maken het allemaal hartstikke goed.

Keizersnede

De hond werd naar een dierenarts gebracht om via een keizersnede te bevallen. Zoveel pups in een keer baren, is natuurlijk niet te doen op de natuurlijke manier. “Er kwamen elf mensen aan te pas bij de geboorte van de puppy’s”, laat een van de medewerksters van de dierenkliniek weten aan ABC News.

Stroom aan puppy’s

Ook de dierenarts wist niet wat ze zag. “Gemiddeld baart dit ras niet meer dan tien puppy’s per keer. Het was het dubbele aantal in dit geval, daarom moest Cleo geopereerd worden. Het was alsof de stroom aan puppy’s niet ophield.”

Rijkdom

Dat ze stuk voor stuk kerngezond zijn, is uitzonderlijk te noemen. Ze krijgen om de drie uur een flesje. Wat een rijkdom voor Cleo en haar baasjes. Letterlijk: een kleine speurtocht op internet leert ons dat, afhankelijk van kleur en of tekening, een Duitse dog tussen de zeshonderd en vijftienhonderd euro kost. Tel uit je winst. Laten we hopen dat alle hondjes een liefdevol thuis vinden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief. 

Bron | ABC News
Beeld | iStock

Ook interessant