Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Voorzichtig hoopvol nieuws: druk op ziekenhuizen neemt ondanks stijgende besmettingen af

druk-op-ziekenhuizen-neemt-ondanks-stijgende-besmettingen-af.jpg

De afgelopen dagen leek de daling in de besmettingsaantallen door te zetten. Helaas bleek vrijdag met 7.272 positieve testuitslagen opnieuw een lichte stijging. Toch gaan we het weekend in met voorzichtig hoopvol nieuws: de druk op de ziekenhuizen lijkt in cijfers weer iets af te nemen.

Het is te hopen dat dit de komende dagen doorzet. 

Druk op de ziekenhuizen neemt iets af

Eerder dreigde er een groot tekort aan ziekenhuisbedden en was er al op meerdere plekken in het land een tijdelijke opnamestop van kracht door een overschot aan coronapatiënten en te weinig ruimte en personeel. Nu is dat natuurlijk niet van de ene op de andere dag opgelost, maar de druk op de ziekenhuizen neemt volgens de cijfers wel iets af. Afgelopen vrijdag lagen er 2445 coronapatiënten in het ziekenhuis, dat zijn er 67 minder dan donderdag, 127 minder dan op woensdag en 208 minder dan op dinsdag. Er is dus een voorzichtige daling te zien. Op de intensive care lagen afgelopen vrijdag 603 coronapatiënten, dat waren er vier minder dan donderdag. Het is te hopen dat deze daling ook de komende tijd verder door zal zetten. Want hoewel de cijfers hoopgevend zijn, zijn de aantallen nog steeds hoog en is het in de ziekenhuizen op dit moment nog steeds druk.

Lagere besmettingsaantallen

Hoewel de besmettingsaantallen afgelopen vrijdag opnieuw stegen, liggen de cijfers nog steeds lager dan de week ervoor. Toen kwam het aantal positieve testen steeds rond de 10.000 uit. Vorige week vrijdag kwam het zelfs tot ruim 11.000 besmettingen. Met de 7.272 positieve coronatesten van gisteren en de 6.984 van de dag daarvoor blijven we daar gelukkig nog onder. Waarom het aantal besmettingen weer lichtelijk is gestegen is nog lastig te zeggen, ook vertelt een verslaggever aan het AD dat dit nog geen reden is voor grote zorgen. We zullen de komende dagen moeten afwachten of het de goede kant weer opgaat of dat het aantal besmettingen opnieuw toeneemt.

Lees ook: Dankzij deze app kunnen coronapatiënten het ziekenhuis sneller verlaten

Sterftegevallen toegenomen

Het aantal sterfgevallen is afgelopen vrijdag opgelopen tot 118. Dat betekent niet dat al deze mensen in 24 uur zijn overleden aan het coronavirus, omdat er soms wat vertraging in het doorgeven van dit soort informatie zit. Maar dit is wel het hoogste aantal sterfgevallen sinds 29 april tijdens de eerst golf. Donderdag waren dit er nog 87 en op woensdag werden er 106 sterfgevallen gemeld. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Algemeen Dadgblad
Beeld | iStock

Eenzaamheid is niet alleen een groot probleem onder ouderen, maar ook onder jongvolwassenen. Daarom heeft Margriet het initiatief Margriet Belbuddy’s in het leven geroepen: Margriet-vrijwilligers bieden een luisterend oor aan iedereen die wel een praatje kan gebruiken. Van maandan t/m vrijdag van 18.30 tot 22.00 zitten onze Margriet Belbuddy’s voor je klaar via 088 076 77 00. Kijk voor meer informatie op Margriet.nl/belbuddys.

Ook interessant