Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Droombaan: je wordt betaald om op dit idyllische Griekse eiland te wonen

griekse-eiland.jpg

Heb jij altijd al in Griekenland willen wonen, maar heb je niet veel geld te besteden? Dan is dit je kans: de burgemeester van het Griekse eiland Antikythera biedt mensen een gratis huis, een stuk land én een vergoeding van 500 euro per maand aan, om zo de huidige leegloop tegen te gaan.

Op dit moment wonen er slechts 24 mensen op het eiland, die allemaal in het dorpje Potamos verblijven. Hoewel dit inwoneraantal in de zomer wordt aangevuld met toeristen, zijn de eilandbewoners toch op zoek naar meer permanente inwoners.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Strenge wintermaanden

Dat het eiland momenteel met een leegloop heeft te maken, wijt burgemeester Andreas Charchalakis aan de wintermaanden. “Ons eiland is heel mooi, maar wat moeilijker om op te leven tijdens de winter. We zijn dan ook op zoek naar families om Antikythera te doen herleven”, zo vertrouwt hij de Belgische krant Het Laatste Nieuws toe.

Verschillende beroepen

Hoewel zijn voorkeur uitgaat naar Grieken, is in principe iedereen welkom. Volgens de burgemeester is het eiland geschikt voor mensen met verschillende beroepen, maar: “Veeboeren, bouwvakkers en bakkers zullen hier goed gedijen. Deze beroepen zijn ideaal om je op het eiland van een inkomen te verzekeren.”

Reageren

Nieuwsgierig naar het eiland? Hieronder alvast wat foto’s om je in de stemming te brengen. Reageren? Dat kan hier. Volgens Griekse media hebben inmiddels vier families goedkeuring gekregen om te verhuizen naar het eiland.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elle Italia (@elle_italia) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Liv Swav (@livswav) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Flo.Goes.Greece! (@flogoesgreece) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door on the passing of time (@onthepassingoftime) op

Bron | Het Laatste Nieuws
Foto | iStock, Instagram

Ook interessant