Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Droomanalyse: ‘Ik kom zelden boven’

droomanalyse.jpg

Elke week verklaart dromendeskundige en psycholoog Ada de Boer een bijzondere droom van een lezeres. Deze week: Miranda Manders, die regelmatig droomt over mysterieuze trappen.

Miranda: “Ik droom regelmatig dat ik me in een trappenhuis begeef. Het zijn altijd open trappen, dus je kunt erdoorheen kijken. In mijn droom kloppen de trappen niet, meestal ontbreken er grote stukken en moet ik van de ene trede naar de andere springen. De trap loopt ook niet logisch naar boven en ik kom zelden boven, terwijl ik dat wel wil!”

Ada: “Een hachelijk avontuur om zo een trap te beklimmen. Als je omhoogklimt, wil je iets bereiken. Dus de vraag is: waar leidt die trap naartoe? Probeer daar eens op te letten als je dit weer droomt. Dat zegt zeker iets belangrijks over de betekenis van je droom! Je doet moeite, maar het lukt meestal niet om boven te komen: je best doen en toch niet bereiken wat je wilt. Dit herken je misschien van je leven overdag.
Ontbrekende treden
Er ontbreken stukken bij de trap en er bestaat dus kans dat je valt. Vallen of angst om te vallen kan duiden op: niet vertrouwen dat je stevige grond onder de voeten hebt, een gebrek aan stevigheid of weinig vertrouwen dat je wel ‘op je pootjes terechtkomt’. En misschien voel je dat je in je leven soms ‘te grote stappen moet zetten’, zo groot dat je moet ‘springen’: iets doen waarbij je je eigenlijk niet veilig of zeker genoeg voelt.
Alleen
Het valt me op dat je alleen bent in deze dromen. Blijkbaar is er niet iemand die je om hulp kunt vragen. Dat zegt zeker ook iets over je leven overdag: misschien voel je je alleen of misschien vind je het moeilijk om anderen om hulp te vragen.”

Wil je weten wat jouw droom betekent? Vraag het Ada!

Droom je vaak hetzelfde, of had je een bizarre droom en wil je weten wat deze betekent? Stuur dan een mail waarin je je droom goed toelicht naar redactie@margriet.nl o.v.v. ‘Dromen’ en misschien vertelt Ada volgende week zondag wat jouw droom betekent op Margriet.nl! ada de boer

Meer over dromen

Meer informatie over dromen en dromenuitleg vind je op droomnet.nl en nachtmerrietherapie.nl, de websites van psycholoog en dromendeskundige Ada de Boer.

Lees ook > Wat dromen ons vertellen

Ook interessant