Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Douwe Bob in paars pak naar Songfestival

fouwe-bob.jpg

De eerste repetitie voor Douwe Bob in Stockholm zit erop. De singer-songwriter verscheen op het podium in een paars pak, wat ons stiekem een beetje deed denken aan Prince. Op het podium en op de achtergrond is een grote klok te zien en Douwe Bob laat een flinke stilte vallen.

Boodschap
Op 10 mei is de eerste halve finale van het Songfestival waar Douwe Bob Nederland vertegenwoordigd. Vanochtend op 3FM vertelde de zanger dat hij inderdaad een paars pak zal dragen, maar dat hij deze al had uitgekozen voordat Prince overleed. Uit verschillende berichten op social media blijkt dat hij een behoorlijke stilte laat vallen aan het begin van zijn nummer. Welgeteld tien secondes. Douwe Bob wil met die stilte de boodschap van het liedje Slow down goed overbrengen. Een moment om even stil te staan in het hectische leven van tegenwoordig en je te realiseren waar het eigenlijk om draait.

Video achter de schermen
In de video zie Douwe Bob zijn nummer Slow down repeteren voor de spiegel in zijn kleedkamer en hier zien we ook wat hij draagt.

Data Songfestival
Zoals gebruikelijk vindt eerst de halve finale plaats, waarna de beste 26 landen zich plaatsen voor de finale. De data van de halve finales en finale zijn:

  • Eerste halve finale: dinsdag 10 mei 2016
  • Tweede halve finale: donderdag 12 mei 2016
  • Finale: zaterdag 14 mei 2016

Zou Douwe Bob het verder schoppen dan zijn voorganger(s) Trijntje, Anouk en Common Linnets? Wij wensen hem succes!

Foto @douwe.

Ook interessant