Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen Nieuws

Alexandra over de documentaire ‘I Am Greta’: ‘Deze pittige dame blijft vechten’

i-am-greta.jpg

Vanaf vandaag draait de documentaire I Am Greta in de bioscoop. De film gaat over Greta Thunberg, het verlegen schoolmeisje dat zo begaan is met het milieu dat ze ervoor koos niet naar school te gaan, maar in haar eentje te gaan staken voor het gebouw van het Zweedse parlement, en daar flyers uit te delen om de mensen ertoe te bewegen iets te doen aan de klimaatveranderingen.

Ongelooflijk hoeveel aandacht ze heeft weten te trekken met haar actie. Die begon in 2018, toen Greta vijftien jaar was. Inmiddels is er heel wat gebeurd en sprak ze met politici, VN-diplomaten en iedereen die maar naar haar wilde luisteren – tot aan de Paus aan toe.

Lees ook: Kijktip van Alexandra: ‘A life on our planet’ van David Attenborough

I Am Greta

Regisseur Nathan Grossman volgde haar op haar reizen en thuis, waar ze met enorme focus en toewijding alles wat betreft klimaatproblematiek onderzoekt en speeches schrijft voor protestbijeenkomsten en bijvoorbeeld de VN-klimaattop. Dat het pad dat ze koos niet altijd even makkelijk is, zien we ook. Ze ontvangt haatmails en wordt zelfs met de dood bedreigd. Maar deze pittige dame houdt vol en blijft vechten voor een beter klimaat, dus eigenlijk voor ons allemaal. Greta Thunbergs #FridaysForFuture beweging heeft inmiddels op bijna elk continent grote klimaatstakingen in gang gezet. Je kunt haar bijzondere verhaal nú in de bioscoop bekijken.

De trailer

Alexandra Holscher (54), eindredacteur, is getrouwd en moeder van drie kinderen (16, 20 en 22). Naast haar werk is ze mantelzorger voor haar moeder van 94. Om te ontspannen doet ze aan yoga, bootcamp en zingt ze in een koor. Ze houdt van films kijken en ‘met haar handen bezig zijn’. (edited) 

Beeld | Getty Images

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant