Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit zijn de 10 leukste steden ter wereld (volgens hun inwoners)

vriendelijkste-steden-ter-wereld.jpg

Zin in een gezellige stedentrip met je vriendinnen? Het Britse reistijdschrift Time Out vroeg mensen uit ruim dertig steden over de hele wereld naar de levenskwaliteit van hun stad. Deze tien woonplaatsen kregen de beste score van hun eigen inwoners!

Het tijdschrift keek onder andere naar het geluksgevoel van de inwoners. Daarnaast werd de deelnemers gevraagd wat ze van het cultuuraanbod en het aantal eet- en drinkgelegenheden in hun stad vinden.

Top 10 leukste steden ter wereld

In het onderzoek kwam Chicago als grote winnaar uit de bus; vooral door de vele restaurants en bars die er te vinden zijn. In de ranglijst wordt de Amerikaanse stad gevolgd door Porto (Portugal) en New York. Benieuwd naar de gehele top tien? Die vind je hieronder.

 1. Chicago
  Naast het feit dat er veel hotspots te vinden zijn, zou het leven erg betaalbaar zijn in de stad. Het enige minpuntje is de veiligheid, aldus de inwoners zelf.
 2. Porto
  Als je nieuwe mensen wil leren kennen en vrienden wil maken, zou Porto de nummer één plek waar je moet zijn. De inwoners zijn zo blij met hun woonplaats, omdat ze er vrij zijn om zichzelf te zijn. Wil je er naartoe? Met de Margriet lezersaanbieding kun je er drie dagen heen voor slechts € 139 p.p.
 3. New York
  Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een van de meest bruisende steden van de Verenigde Staten. Op sociale contacten scoort de stad wat minder goed, maar de stad staat er dan ook om bekend dat mensen er altijd haast hebben.
 4. Melbourne
  De mensen die in Melbourne wonen, zijn volgens dit onderzoek de gelukkigste mensen ter wereld. In geen andere stad was het geluksgevoel zo hoog. Gelukkige mensen zijn vaak vriendelijke mensen, en dat is wat je wil als je op vakantie gaat.
 5. Londen
  Volgens 86 procent van de ondervraagden is er altijd wel iets leuks te doen of beleven in de Britse hoofdstad. Ben je dus op zoek naar een stad vol activiteiten, dan zit je hier goed. Wel hebben de inwoners te maken met redelijk wat stress, mede door de hoge huurprijzen.
 6. Madrid
  Zon, een hoop horecagelegenheden en de nodige culturele hotspots: deze Spaanse stad heeft het allemaal.
 7. Manchester
  Bijkletsen met een grote kop thee: dat is wat inwoners van Manchester gelukkig maakt. Kom je dus een local tegen waar je wel een praatje mee zou willen maken, dan weet je wat je te doen staat.
 8. Lissabon
  Ben je op zoek naar de liefde of wil je echte vriendschappen opbouwen? Volgens de inwoners zou de drempel in hun stad niet hoog liggen. Daarnaast hoef je er niet veel geld kwijt te zijn; een avondje uit kost gemiddeld 37 euro.
 9. Philadelphia
  Omdat de stad erg betaalbaar is, zorgt dat voor een brede glimlach op het gezicht van de inwoners. En die zouden ze maar al te graag overbrengen op toeristen.
 10. Barcelona
  De culturele trekpleisters en vele restaurantjes maken niet alleen de inwoners een stuk gelukkiger, maar zijn ook hartstikke toegankelijk voor bezoekers van de stad.

Bron | timeout.com
Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Deze video wil je niet missen

Het is helemaal in: bordeauxrode oogschaduw. Maar hoe breng je die kleur aan zonder dat je een huilerig effect krijgt? Beauty-expert Carmen Zomers laat je zien hoe het fantastisch staat.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant