Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Brokkenpiloot? Dít zegt jouw sterrenbeeld over je rijgedrag

going-on-a-family-vacation.jpg

Ben jij een geboren chauffeur of een brokkenpiloot? Volgens onderzoek van een Britse autoverzekeraar en de Engelse astrologe Debbie Frank zou dat zo maar eens aan je geboortedag kunnen liggen. Frank analyseerde de schadegegevens van 2000 Britten en vroeg de deelnemers naar zowel hen rijstijl als sterrenbeeld.

Op basis van deze gegevens trok ze een paar opvallende conclusies:

Waterman

Mensen met dit sterrenbeeld hebben de minste kans om gelijk te slagen voor hun rijexamen. Ze bezitten vaak auto’s in een opvallende kleur, maar houden ze niet bepaald schoon. “Watermannen geven niet om uiterlijke schijn. Maar ze zijn tegelijkertijd wel wat egoïstisch aangelegd. Ze zullen dus niet snel voorstellen om een avondje de Bob te zijn.

Vissen

Vissen zijn volgens Frank échte autoliefhebbers. Ze rijden bij voorkeur in een sportief model dat er altijd spic en span uitziet. Hoe duurder, hoe beter, stelt Frank. “Vissen verlangen ernaar om de alledaagse wereld te ontvluchten.”

Ram

“Ram heeft de neiging om weinig aandacht voor anderen te hebben”, stelt Frank. Bijna één derde (28 procent) houdt geen rekening met andere weggebruikers. “Het is daarnaast het meest competitieve sterrenbeeld van de dierenriem, dus natuurlijk willen ze altijd de beste auto hebben. Ze zijn altijd gehaast, wat tot onveilige situaties kan lijden.”

Stier

Uit de gegevens van het verzekeringsbedrijf blijkt dat dit sterrenbeeld het vaakst schade veroorzaakt bij een ongeval. Daarnaast zijn ze geen kei in parkeren. “Stieren zijn een koppig soort. Ze bedenken een plan en daar zijn ze niet van af te brengen. Dat betekent dat ze niet altijd voor de makkelijkste route kiezen.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Tweelingen

Dit sterrenbeeld heeft weinig rijlessen nodig. Van de bestuurders slaagde 57 procent in één keer voor het examen. “Tweelingen zijn één van de betrouwbaarste bestuurders die er zijn. Ze zullen zich aan hen rechten en plichten houden en bieden zichzelf graag als chauffeur of Bob aan”, aldus de astrologe.

Kreeft

Heb je maar weinig plek om je auto neer te zetten? Laat hem dan parkeren door een kreeft. Dit sterrenbeeld is namelijk een ware parkeerprofessional. “Kreeften zijn voorzichtig van aard en zullen de auto als een tweede huis behandelen, waardoor ze hun uiterste best doen om zo secuur mogelijk te kunnen manoeuvreren.”

Leeuw

Leeuwen zijn volgens Frank echte snelheidsduivels. “Leeuwen beschouwen zichzelf als de koning van de weg. Ze trekken zich daarom ook niks aan van snelheidslimieten. Het competitieve karakter van dit sterrenbeeld zorgt er daarnaast voor dat ze vaak in één keer slagen voor het rijexamen.”

Maagd

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij het sterrenbeeld Maagd. Ze rijden dan ook graag in een elektrische auto. “Maagden worden aangestuurd door Mercurius, een planeet van autorijden en mobiliteit, het is dus ook niet gek dat 79 procent van de Maagden aangaf graag achter het stuur te zitten.

Weegschaal

Net zoals Maagden kiest 72 procent van de weggebruikers onder dit sterrenbeeld voor een groene rijstijl. De Weegschaal is over het algemeen een agressieve bestuurder. Maar liefst één op tien geeft aan wel eens over de rooie te gaan in het verkeer. Volgens Frank komt dat, omdat ze snel hun geduld verliezen wanneer ze onrecht wordt aangedaan.

Schorpioen

Dit sterrenbeeld is erg intuïtief, voelt situaties goed aan en neemt vervolgens een berekende beslissing. Dat heeft een positief effect op hen rijstijl. Uit de cijfers van het verzekeringsbedrijf blijkt dat zij de minste schadeclaims indienen. Het maakt ze geen bal uit of ze een dure sportwagen of een tweedehands boodschappenkarretje besturen: 91 procent geeft helemaal niets om hoe de auto eruit ziet.

Boogschutter

“Boogschutters zijn gemakkelijk in de omgang en dat geldt ook op de weg”, stelt Frank. Ze zijn niet alleen beleefd, Boogschutters zijn ook het minst vaak slachtoffer van autodiefstal. Volgens Debbie komt dat door hen goede karma – ze omringen zichzelf immers graag met positieve energie.

Steenbok

Dit type bestuurder neemt niet graag risico’s. Steenbokken zijn namelijk voorzichtige chauffeurs. Ze zullen een auto uitkiezen op basis van vertrouwen en veiligheid. Duurzaamheid vinden ze minder belangrijk. Maar liefst de helft van de ondervraagde Steenbokken zegt bovendien nooit sneller te rijden dan toegestaan.

Lees ook
Dít is wat je echt moet opruimen volgens je sterrenbeeld

Bron| The Sun
Beeld| iStock

Ook interessant