Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit zegt lichaamstaal van Meghan en Harry over hun ouderschap

meghan-markle-prins-harry-archie-margriet.jpg

Archie, de nieuwe royal baby van het Britse koningshuis, is nog maar een paar dagen oud. Maar nu al bekend in alle uithoeken van de wereld. Gister presenteerden de kersverse ouders Meghan Markle en prins Harry hun liefdesbaby aan het grote publiek.

En de manier waarop ze dat deden, zegt volgens lichaamstaal-expert Judi James heel veel over de manier waarop ze hun ouderschap gaan vervullen. Ook de liefde van de kersverse ouders was duidelijk op te merken. “Het komt niet vaak voor dat een koninklijk paar op dit soort momenten zoveel spontane lichaamstaal gebruikt,” aldus James tegenover Daily Mail.

Oogcontact

“Prins Harry en Meghan maken veel oogcontact met elkaar. Zo houden ze hun liefdevolle communicatie op gang,” legt James uit. “’Zijn gezicht verandert in positieve zin als hij over zijn vrouw praat en hoe onder de indruk hij van haar is.”

Anders dan William & Kate

James vertelt dat het feit dat niet de kersverse moeder, maar de vader het baby’tje vasthield veel zegt over zijn nieuwe vaderrol. “Harry nam zijn taken serieus en hoe lief hij keek naar zijn nieuwe baby laat zien hoe gek hij is op zijn zoontje,” vertelt James aan Daily Mail. De manier waarop hij Archie aan het publiek voorstelde was bovendien heel anders dan zijn broer William en zijn vrouw Kate hun kroost presenteerden. In alle drie de gevallen was het namelijk de moeder die de baby vasthield tijdens het eerste persmoment.

Beschermende signalen

Ook de manier waarop Meghan naast haar mannen stond, was volgens de lichaamstaal-expert opvallend. “De Hertogin raakte vrijwel direct de arm van haar echtgenoot aan en wreef hem over zijn rug. Volgens James zijn dit allemaal geruststellende aanrakingen. “Meghan bleef naast haar twee mannen staan en gebruikte beschermende signalen.” Daarnaast liet ze volgens James overduidelijk merken hoe verliefd ze is op de kleine spruit. Dat was te merken aan de manier waarop ze hem aanraakte tijdens het fotomoment. “Het feit dat Meghan zijn gezicht steeds aanraakte laat zien dat ze een beetje zenuwachtig was, maar ook dat ze over het algemeen een leiderschapsrol op zich neemt.”

Lees ook
Meghan Markle oogst veel lof voor kledingkeuze na haar bevalling

Bron| Daily Mail
Beeld| iStock

Ook interessant