Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít wordt het eerste homohuwelijk binnen het Britse koningshuis

homohuwelijk.png

Het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle zal de geschiedenisboeken in gaan als één van de belangrijkste momenten van 2018. Toch is er nóg een royal wedding die we dit jaar niet over het hoofd mogen zien: de neef van koningin Elizabeth trouwt deze zomer met zijn vriend James Coyle. 

Lord Ivar Mountbatten gaat daarmee geschiedenis schrijven: hij wordt de eerste persoon in de Britse koninklijke familie die met iemand van zijn gelijke sekse trouwt.

Eerder getrouwd

Lord Ivar wordt weggegeven door zijn ex-vrouw Penny, met wie hij drie dochters heeft. Aan de Daily Mail vertelt Lord Ivar openlijk over zijn aanstaande huwelijk.

Stabiel leven

“Ik wilde dit echt voor James doen, omdat hij nooit is getrouwd. James heeft niet het stabiele leven gehad dat ik heb, ik wil hem dat geven. Voor mij is het niet zo interessant om te trouwen – ik ben al getrouwd geweest. Daaruit zijn ook mijn fantastische kinderen voortgekomen, ” aldus Lord Ivar.

Geen big deal

De drie dochters van Lord Ivar zijn enthousiast over het aanstaande huwelijk. “Toen ik het aan mijn oudste dochter Ella vertelde, zei ze: ‘Oh Pap, het is geen big deal, het is tegenwoordig zo normaal.’ Door de voltrekking van het huwelijk worden we echt partners, de ceremonie zelf zal heel klein zijn: alleen voor onze naaste familie en vrienden.’’

Het huwelijk vindt in de nazomer plaats in de privékapel van Lord Ivar op zijn landgoed in Devon.

Bron | Daily Mail |
Foto | iStock en Twitter |

Ook interessant om te lezen

Deze video wil je niet missen

Beauty-expert Carmen Zomers laat zien hoe je zelf een optische ooglift kunt toepassen met alleen oogschaduw en mascara.

 

Ook interessant