Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit was vermoedelijk de oudste hond ter wereld (30)

maggie.jpg

In mensenjaren is ze meer dan tweehonderd jaar oud geworden. Maggie, vermoedelijk de oudste hond ter wereld, is afgelopen weekend op dertigjarige leeftijd in haar vertrouwde mand overleden.

Hoewel de herder al blind en doof was, maakte ze nog dagelijks een ommetje, meldt de Weekly Times. Volgens haar baasje Brian McLaren, een melkveehouder in het Australische Victoria, ging ze de laatste dagen echter ineens hard achteruit. “Gisteren toen ik naar huis ging om te lunchen zei ik al: ze heeft niet lang meer. Ik ben verdrietig, maar ook blij dat ze op deze manier is heengegaan,” aldus McLaren.

hond1

 

 

 

 

 

 

 

 
 

15 jaar geen dierenarts gezien

Dat Maggie zo oud is geworden, ligt vermoedelijk aan zeer sterke genen. Ze is al vijftien jaar niet bij de dierenarts geweest, vertelt de verslaggever van 7News in bovenstaande video. Blijkbaar dus ook niet voor de gebruikelijke inentingen.

oudste-hond-wereld-30-jarige-leeftijd-overleden

Niet in Guinness Book of Records

Helaas komt Maggie niet in het Guinness Book of Records. Haar baasje is namelijk haar geboortepapieren kwijtgeraakt en weet alleen nog dat hij haar als puppy kreeg toen zijn zoon, inmiddels 34, net vier was geworden. Bluey, ook een Australische hond, blijft daarom officieel de oudste hond ter wereld: 29 jaar en vijf maanden.

Bron | NU.nl

Ook interessant