Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít waren de populairste babynamen van 2018

babynamen-2018.jpg

De populairste babynamen van 2017, Noah en Emma, hebben plaats moeten maken voor twee andere stijgers. In 2018 waren de namen Julia en Lucas namelijk favoriet bij de meeste ouders.

Dit blijkt uit cijfers van de Sociale Verzekeringsbank.

Nipte winnaar

Vooral de meisjesnaam Julia heeft een opvallende opmars gemaakt: in 2017 stond de naam namelijk nog vierde op de landelijke lijst van populaire babynamen. Bij de jongens is Lucas de nipte winnaar. In 2018 werden 681 jongetjes Lucas genoemd, op de voet gevolgd door Levi met 641 keer. De naam Julia werd aan maar liefst 797 meisjes gegeven, met Emma op de tweede plaats (704 keer). Uit de cijfers blijkt ook dat er in Nederland 169.134 baby’s werden geboren, waarvan 86.631 jongens en 82.503 meisjes.

Korte namen

Opvallend is dat er per provincie grote verschillen zijn. Zo komt Lucas niet eens terug in de top 10 van de provincies Noord-Brabant, Overijssel, Drenthe en Groningen. In de laatste twee provincies en Friesland was Lieke de meest gegeven meisjesnaam. Net als vorig jaar werd in Zeeland een jongen het vaakst Jan genoemd. Over het algemeen kan de conclusie worden getrokken dat ouders hun baby graag een korte naam geven.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Sociale Verzekeringsbank
Foto | iStock

Ook interessant