Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit is waarom Chinese vrouwen graag ijsblokjes eten

ijsblokjes-eten.jpg

Op social media zie je het steeds vaker: Chinese vrouwen die op eetblokjes in allerlei kleurtjes en vormpjes kauwen. Hoe luidruchtiger, hoe beter. Dit verklaart hun gesmak.

Volgens BuzzFeed hoort het ijsblokjesgekraak helemaal bij de zogeheten ASMR-videotrend op YouTube en Instagram. ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Het komt erop neer dat mensen geluiden laten horen, of iets doen, waarvan je rustig kunt worden. Zo staat het internet vol met mensen die in een microfoon fluisteren, zachtjes op een stuk hout tikken of langzaam hun haren kammen. Voor de één superirritant, voor de ander juist heel ontspannend. 

Geen gewone ijsblokjes

Blijkbaar zijn er dus ook mensen die het geluid van krakende ijsblokjes prettig vinden klinken. Op Instagram worden de video’s in elk geval vaak bekeken en beluisterd. Maar misschien ligt dat ook aan de vaak kleurrijke ijscreaties die de perfect opgemaakte vrouwen in hun mond stoppen (mannen kijken er misschien liever naar). Een gewoon ijsblokje is voor een video natuurlijk wel een beetje saai. 

 


Gratis artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Ouderdomsstaar: dit zijn de eerste symptomen 

7 tips om geld te besparen bij de tandarts

Máxima en Willem-Alexander maken een lekkere lunch voor ouderen

Bekijk ook

Een kapsel met koninklijke allure? Zo maak je zelf de beroemde Máxima-knot.

Ook interessant