Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

De grote feestdagen-checklist: alles wat je nu kunt doen om stress te voorkomen

de-grote-feestdagen-checklist-alles-wat-je-nu-kunt-doen-om-stress-te-voorkomen.jpg

Hoewel de feestdagen hartstikke gezellig zijn, staan ze voor veel mensen ook in het teken van stress. Er moet een kerstmenu worden gemaakt, er moeten cadeautjes worden gekocht en allerlei andere plannen moeten worden gemaakt.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je nu al kunt doen om de maand december wat minder stressvol te laten verlopen.

Uitnodigingen versturen

Gaat het kerstdiner dit jaar bij jou plaatsvinden? Dan kun je nu alvast beginnen met het versturen van de uitnodigingen. Hoe later je bent, hoe groter de kans dat mensen niet kunnen.

Je eigen agenda bekijken

Heb je al plannen gemaakt en borrels gepland? Zorg ervoor dat je het nu al allemaal in je agenda zet, zodat je geen dubbele afspraken maakt. Ook handig: plan je eventuele afspraken bij de huisarts, tandarts of fysiotherapeut alvast in voor na kerst, want dat is zo’n dingetje dat mensen massaal na de kerst gaan doen. Zul je zien dat net alles vol zit wanneer jij je afspraken wilt maken.

Koop een feestoutfit

De winkels hangen nu al vol met mooie feestjurkjes, dus waarom zou je nog langer wachten met het aanschaffen van een kerstoutfit? Hoe eerder je dat doet, hoe minder stress je hebt. Tip: op 29 november is het Black Friday en kun je waarschijnlijk een prachtige outfit voor bijna niets scoren.

Koop inpakpapier

Je kent het vast wel: heb je al je cadeaus gekocht, kom je er ineens achter dat je geen inpakpapier meer hebt. Om te voorkomen dat je nog last minute naar de winkel moet, kun je nu alvast wat rollen inslaan. Koop een paar leuke printjes en cadeautasjes, en je kerstboom zal er meteen heel gezellig uit gaan zien.

Schrijf kerstkaarten en koop postzegels

Eerlijk is eerlijk, vaak schrijf je ieder jaar hetzelfde op je kerstkaart. Dus waarom schrijf je ze niet nu al gewoon? Kun je het lekker op je gemak doen, en dan weet je zeker dat je ze op tijd verstuurt. Sla ook meteen flink wat decemberzegels in.

Maak een verlanglijst

Vraag nu vast aan iedereen wat ze willen hebben en schrijf alles op een verlanglijstje. Zo kun je alvast langzaam beginnen met het kopen van cadeaus.

Kijk online voor cadeaus

Je kunt heel wat tijd (en geld besparen) door de meeste cadeaus online te kopen. Vergelijk de prijzen bij verschillende webshops en kijk waar je het goedkoopst uit bent.

Stel je menu samen

Denk alvast na over wat je met kerst wilt gaan koken. Zorg ervoor dat je alle gerechten en recepten hebt opgeschreven en sla zo veel mogelijk boodschappen al in.

Vries gerechten in

Zijn er bepaalde gerechten die je kunt invriezen? Maak daar dan zeker gebruik van. Kook wat gerechten nu al en vries ze in, opdat je op de dag zelf niet heel lang in de keuken hoeft te staan.

Ruim je huis op

Het is niet alleen fijn om je gasten te kunnen ontvangen in een schoon, opgeruimd huis, maar je moet ook ruimte maken voor alle nieuwe spullen. Je moet je nieuwe cadeaus straks ergens laten, toch? Om te voorkomen dat je na kerst met een ontploft huis zit, kun je nu alvast maar beter aan de slag.

Bron | PureWow, RealSimple
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant