Nieuws

Dit willen moeders het liefst krijgen voor Moederdag

moeder-en-dochter.jpg

Natuurlijk, een prachtige bos bloemen of een heerlijk parfum is altijd een goed cadeau. Maar waarmee maak je moeders nu het allerblijst op Moederdag?

De Amsterdamse rederij Lovers Canal Cruises ondervroeg 1.090 moeders van twintig jaar en ouder en wat bleek? 84% van de ondervraagden wil op Moederdag graag tijd doorbrengen met hun kind(eren). Daarvan worden ze gelukkiger dan van een fysiek cadeau.

Bos bloemen

Van de respondenten zegt 73% dat ze (bijna) elk jaar op Moederdag in het zonnetje wordt gezet door hun kind(eren). De welbekende bos bloemen (47%) en zelfgemaakte cadeaus (33%) worden het vaakst gegeven. Van de ondervraagde moeders krijgt 16% een uitje met hun kind(eren) cadeau.

Als moeders zelf een cadeau mochten kiezen, geeft slechts 10% de voorkeur aan een bloemetje. 32% kiest voor iets leuks doen met hun kind(eren). 65% van de moeders verkiest een gezamenlijk uitje zelfs boven een fysiek cadeau. Van de ondervraagde moeders ziet 84% het liefst dat de kinderen tijd voor hen vrijmaken op Moederdag. Dit wordt beschouwd als het ‘allermooiste moederdagcadeau’.

Bron | Lovers Canal Cruises
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Deze video wil je niet missen

Voor make-up kun je een heleboel verschillende kwasten gebruiken, maar welke kwast gebruik je nou precies waarvoor? Beauty-expert Carmen Zomers legt het je in deze video haarfijn uit.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant