Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit jaar krijg je De Telefoongids voor de állerlaatste keer

telefoonboek-istock.jpg

Gebruik jij hem nog? Bewaar hem dan goed, want in 2018 wordt De Telefoongids voor de allerlaatste keer in je brievenbus gestopt! 

Volgens directeur Erik Wiechers van uitgever DTG is het ‘niet meer maatschappelijk vol te houden’ om een telefoonboek zo breed gratis te verspreiden, vertelt hij aan Metro. “Mensen zeggen tegen ons: wat moet ik met dat dikke boekwerk? Of ze bellen en zeggen: ‘Houd op met hiervoor bos te kappen.”’

Online

De uitgeverij heeft de verspreiding gestopt naar aanleiding van de uitkomsten van een onderzoek naar het gebruik van de De Telefoongids en de Gouden Gids. Hieruit blijkt dat veruit de meeste mensen tegenwoordig telefoonnummers en adresgegevens op internet zoeken. De gele, dikke pil wordt bovendien als zeer milieuonvriendelijk ervaren.

Speciale cursus

Nog maar twee procent van de mensen, vooral ouderen, vindt de gids onmisbaar. Kun jij ook niet zonder? Uitgever DTG wil straks een speciale cursus gaan aanbieden om mensen te helpen om telefoonnummers voortaan ook online te vinden.

49 telefoonnummers

Het eerste Nederlandse telefoonboek zag het levenslicht in 1881, vijf jaar nadat Alexander Graham Bell patent aanvroeg op de eerste werkende telefoon. De gids, die je destijds alleen nog bij de telefooncentrale kon inzien, bevatte welgeteld 49 nummers.

Ook goed om te weten

Bekijk ook

Gympen weer wit maken? Daar is maar één product voor nodig. Het is spotgoedkoop en je hebt het ongetwijfeld in je beauty-voorraad…

Ook interessant