Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Als je naar dít Italiaanse dorp verhuist, krijg je negenduizend euro toé…

verhuizen-naar-italie-tegen.jpg

Tiramisu, pasta, koffie, wat zijn we dol op Italië. Altijd een feest om hier weer op vakantie te gaan. Voor de liefhebbers hebben we héél goed nieuws: het Italiaanse dorp Locana geeft je nu zelfs geld toé om er te komen wonen!

 Waar kunnen we ons inschrijven?

Voorwaarden

Er zijn wel een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Je moet namelijk een kind hebben en daarnaast over een jaarsalaris van minimaal zesduizend euro beschikken. Heb je dit? Dan heb je mazzel, want de vergoeding bedraagt maar liefst tienduizend dollar, omgerekend negenduizend euro! Héél vervelend…

Vergrijzing tegengaan

Burgemeester Giovanni Bruno Mattiet van het Italiaanse dorp Locana – gelegen in de prachtige streek Piermonte – hoopt op deze manier de vergrijzing van zijn dorp tegen te gaan. Jaarlijks overlijden er in het dorp veertig mensen en worden er slechts tien kinderen geboren. “Onze school loopt elk jaar weer het risico om te moeten sluiten, omdat er te weinig leerlingen zijn. Ik kan dit niet laten gebeuren,” aldus Mattiet. “We willen vooral jonge mensen en professionals aantrekken die op afstand werken, of bereid zijn om hier een activiteit te starten,” vervolgt de burgemeester.

Drieduizend euro per jaar

De vergoeding zal gespreid over drie jaar worden uitbetaald, maar je bent dan wel officieel inwoner van het pittoreske dorpje. Volgens de burgemeester zijn er tientallen gesloten winkels, bars, restaurants en boetieks die wachten op nieuwe mensen om ze te runnen. Begint jouw ondernemershart hiervan te kloppen én voldoe je aan de voorwaarden? Dan is dit wel een heel aantrekkelijk aanbod!

Bron: CNN Travel 
Beeld: iStock

Ook interessant