Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít is de winnaar van het zesde seizoen van Heel Holland Bakt

winnaar-heel-holland-bakt.jpg

Na meerdere spannende afleveringen werd gisteravond de winnaar van Heel Holland Bakt bekendgemaakt. Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair publiciste Janny van der Heijden wezen korporaal Anna Yilmaz (29) aan als beste bakker van seizoen 2018-2019.

De 29-jarige Anna nam het op tegen kunstenaar Maroeska Metz (60) en de Rotterdamse teamleider in de thuiszorg Nicole Meijer (38). Het was vooral de militaire precisie, die ze naar eigen zeggen van haar moeder heeft geërfd, waardoor Anna haar hoofd koel kon houden in de eindstrijd.

Reuze-macaron

De drie vrouwen moesten zich bewijzen met het bakken van een chocoladebuche en een reuze-macaron in hartvorm. Geheel in de traditie van Heel Holland Bakt moesten de finalisten dit aftoppen met een zelfgekozen spektakelstuk. Vooral in de technische ronde liep de spanning hoog op. Het was Nicole die het best scoorde, mede dankzij de mooie babyroze kleur van haar macaron. Anna en Maroeska eindigden op een gedeelde tweede plaats.

‘Spannendste finale ooit’

De winst van de eerste ronde zorgde ervoor dat Nicole met een gezonde dosis vertrouwen de volgende bakdag inging. “Ik denk dat dit wel eens de spannendste finale ooit kan worden,’’ concludeerde Janny. “Dat weet ik wel zeker,’’ vulde Robèrt haar aan.

Zwevende taarten

Voor het maken van een zogenoemde gravity cake – waarbij het lijkt alsof de zwaartekracht geen grip op de taart heeft – kregen de bakkers drie uur de tijd. Uiteindelijk bleek Maroeska’s baksel het minst gravity-waardig te zijn. Anna’s tulpendroom bleek een schot in de roos. “De smaken harmoniëren,’’ aldus Janny. “De smaken vechten niet met elkaar. Dat vind ik heel prettig,’’ aldus Robèrt.

Bekendmaking

Nadat het trio, hun familie en oud-deelnemers zich buiten de tent hadden verzameld, maakte presentator André van Duin de naam van de winnares bekend. “Ah, dat vind ik leuk. Het is Anna!’’ jubelde hij.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron: Heel Holland Bakt. Beeld: Omroep Max

Ook interessant