Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zonnig of weer opnieuw ijskoud? Dít is de weersverwachting van maart

zonnig-of-ijskoud-dit-is-de-weersverwachting-van-maart-margriet.jpg

De lente is al érg vroeg begonnen dit jaar, maar betekent dit dat we in maart ook heerlijk lenteweer gaan krijgen of zou het zomaar nog ijskoud kunnen worden? Wij vertellen je wat de weersverwachting is van maart.

En we kunnen je alvast verklappen dat je erg blij gaat worden van deze voorspelling van weeronline.nl.

Weersverwachting van maart

De weersverwachting van maart is namelijk heel rustig én zonnig. We krijgen regelmatig met rustig weer te maken, waarbij het zonnetje dan lekker schijnt. En als -net als in februari- een zuidenwind opsteekt, dan wordt het meteen ook écht warm voor deze tijd van het jaar. Het kan dan zomaar 20 graden worden, wat betekent dat je je zomeroutfits van zolder kunt halen. Wat ook erg fijn is aan de weersverwachting van maart, is dat het een heerlijk droge maand lijkt te gaan worden. Voor de plantjes is dit natuurlijk wat minder, maar er komt zo nu en dan nog wel een regenbui voorbij.

Lees ook: Lentezon en meer licht: waarom de lente ons gezonder én vrolijker maakt

Gemiddelde temperatuur

Naar verwachting valt er in maart ongeveer 30 mm regen, terwijl er normaal gesproken zo’n 56 mm regen valt in maart. Door de combinatie van de frisse en lenteachtige dagen ligt de gemiddelde temperatuur normaal of iets hoger dan gebruikelijk. Gemiddeld is het in maart namelijk 6,5 graden en deze maand komen we ergens tussen de 6,5 graden tot 7,0 graden uit. Over het algemeen ligt de temperatuur ’s nachts (ruim) boven het vriespunt, maar we krijgen ook zeker nog wat nachten met vorst. Let dus op met het snoeien van planten en bescherm de nieuwe planten, die je deze maand koopt en in de tuin zet, wel goed tegen de vorst.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Weeronline
Beeld | Getty

Ook interessant