Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít gebeurt er met het eten dat tijdens Heel Holland Bakt wordt gemaakt

heel-holland-bakt.jpg

Begin jij ook altijd spontaan te kwijlen bij het zien van alle mooie creaties die tijdens Heel Holland Bakt worden gemaakt? Dan heb je je vast weleens afgevraagd wat er na afloop met het eten gebeurt. Zou alles gewoon worden opgegeten of wordt het na afloop weggegooid?

Nieuwssite NU.nl zocht het uit en deed een geruststellende ontdekking: er belandt namelijk geen eten in de prullenbak.

Proeven

“Alles wordt opgegeten,” zo vertelt Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden. “Na de opnames stort de crew zich op de creaties van de kandidaten, maar ze proeven ook graag van elkaars baksels. Alles wat dan nog overblijft gaat mee naar huis.”

Geen zin

Sarena Solari, die het programma in 2015 won, vertelt dat ze niet altijd zin had om na de opnames nog taart te eten. Sterker nog: ze kon geen taart meer zien. De baksels die overbleven nam zij dan ook mee voor haar collega’s.

Weinig verspilling

Volgens Miljuschka Witzenhausen, presentatrice en televisiekok, wordt er bij kookprogramma’s eigenlijk nooit wat weggegooid. “Als je in de foodbusiness zit, hou je van eten en gooi je echt niets weg”, vertelt ze. “Zelfs chocola die in het decor wordt gebruikt, wordt weer terug gesmolten en teruggebracht naar patissiers.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Nu.nl
Beeld: Omroep Max

Ook interessant