Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit ernstig zieke meisje maakt de prachtigste schilderijen

katie-schildert.jpg

De elfjarige Katie uit Rusland heeft een ernstige, aangeboren spierziekte. Maar zodra het kan, maakt ze prachtige schilderijen.  

Katie heeft congenitale spierdystrofie (CMD). Een aangeboren en slopende spierziekte die haar spieren steeds verder verzwakt en er inmiddels voor zorgt dat ze kunstmatig moet worden beademd.

Lang moeten wachten op juiste diagnose

Omdat de diagnose van CMD zo moeilijk vast te stellen is, heeft het jaren geduurd voordat duidelijk werd wat er met Katie aan de hand was. Om andere ouders dit slopende proces te besparen en ervoor te zorgen dat zij hun kind tijdig de juiste zorg kunnen bieden, maakte de moeder van Katie een website over haar dochter en haar ziekte.

Natuurtalent

Voor Katie zelf zal het al helemaal niet makkelijk zijn. ‘God zij dank’ kan ze nog thuis wonen, schrijft haar moeder opgelucht. En ondanks haar beperkingen heeft Katie een geweldige hobby gevonden. Het meisje blijkt te zijn gezegend met een bijzonder talent: ze maakt prachtige schilderijen.

Niet meer vergoed

Als je meer wilt weten over Katie of haar en haar familie wilt helpen, kun je een kijkje nemen op de website die haar moeder bijhoudt over Katie en hun gevecht tegen CMD. Haar moeder gebruikt de site ook om financiële hulp te vragen. Zo wordt het onderhoud van Katies elektrische rolstoel sinds kort niet meer vergoed door de Russische overheid. Ook de reparatie van haar beademingsapparaat komt grotendeels voor eigen rekening van de familie. Zet wel even Google Translate aan als je de site bezoekt, want die is volledig in het Russisch.

Bekijk hier hoe Katie een nieuw kunstwerk maakt:

Bron | froot.nl, imgur (gifjes)

Dit vind je misschien ook interessant

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant