Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit deed Máxima op Internationale Vrouwendag

Koningin Máxima stak vandaag, op Internationale Vrouwendag, alleenstaande moeders een hart onder de riem. In Amsterdam gaf ze vanmorgen het startsein voor zelfredzaamheidstrainingen van stichting Single SuperMom, een organisatie voor alleenstaande moeders.

Stichting SuperMom ontwikkelde de trainingen om de zelfredzaamheid en de economische positie van alleenstaande moeders te vergroten. Zo krijgen vrouwen tips voor als ze werk zoeken en komt ook de omgang met hun ex-partner en het alleen opvoeden van kinderen aan bod. De lessen kunnen op locatie, maar ook via het internet worden gevolgd: thuis en op een eigen tijdstip. Op de website kun je als single moeder ook in contact komen met andere alleenstaande ouders, bijvoorbeeld om adviezen te vragen of eventueel samen iets leuks te ondernemen.

Máxima’s startsein was een van de tientallen activiteiten die vandaag door het hele land plaatsvinden in het kader van Internationale Vrouwendag, de dag die begin vorige eeuw ontstond als actiedag van de vrouwenbeweging. De dag wordt jaarlijks op 8 maart gevierd.

Bron | Parool
Foto | ANP

Ook interessant