Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít doen de meeste vrouwen na hun bevalling

bevallen.jpg

Na uren puffen, zweten en persen is daar dan eindelijk de baby. Je zou misschien denken dat de meeste vrouwen dan echt totaal niks meer om hun uiterlijk geven. Maar niks is minder waar. Uit Brits onderzoek blijkt dat veel vrouwen toch een stuk ijdeler zijn op het kraambed dan je in eerste instantie zou verwachten!

Het Britse cosmeticamerk Cosmetify ondervroeg 2000 vrouwen die net waren bevallen. Allemaal gaven ze aan dat ze binnen 2,5 uur na de bevalling hun make-up bijwerkten. Blijkbaar vinden de vrouwen het vooral belangrijk er goed uit te zien, wanneer ze hun eerste kiekje met hun kroost delen op social media. Ruim 31% gaf toe dat dit de reden was waarom zij hun make-up doos tevoorschijn haalden. 26% van de ondervraagden vond het belangrijker om er fris bij te liggen wanneer de visite langskomt en 22% haalt de mascara en eyeliner tevoorschijn om zich minder ziek en moe te voelen.

Afwezigheid gegrond

De 39-jarige Christina Palazzo kan zich daar wel wat bij voorstellen. “De gezondheid van de baby staat uiteraard voorop. Maar dat betekent niet dat je er slecht uit moet zien. Ik wilde voor, tijdens en na de geboorte mooie foto’s maken,” vertelt ze aan The Post. Zo stuurde ze halverwege de bevalling zelfs een humoristische selfie naar haar baas om te bewijzen dat haar afwezigheid op het kantoor echt was.

Tip top voor de bevalling

De ondervraagde vrouwen maken zich overigens niet alleen druk om hun uiterlijkheden ná de bevalling. Nog voor de eerste weeën zich aandienen, zorgen de vrouwen er bovendien voor dat ze er tip top uit zien wanneer het grote persen kan beginnen. Zo gaat 65% van de Britse vrouwen nog even langs de schoonheidsspecialiste voor een ontharingsbeurt, 57% van de vrouwen laat haar nagels doen, 43% gaat naar een pedicure en 32% maakt nog een last minute afspraak bij de kapper.

Lees ook
Hilarische tekening van zwangere vrouw vliegt het internet over

Bron| New York Post
Beeld| iStock

Ook interessant