Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Haal die dikke trui maar uit de kast: morgen misschien sneeuw!

winter.jpg

Trek je warme trui maar uit de kast, want het belooft een koude week te worden. Ook is er kans op een dun sneeuwdek.

Naast de lage temperatuur gaat het ook flink waaien uit het noordoosten. “De gevoelstemperatuur zal daarom een stuk lager liggen dan wat de thermometer aangeeft. Vandaag wordt het bijvoorbeeld zo’n 5 tot 8 °C, maar voor het gevoel is het overdag tussen 0 en -5 °C door de matige tot krachtige noordoostenwind. Op de Wadden sluiten we zelfs windkracht 7 niet uit,” vertelt weerman Raymond Klaassen van Weerplaza aan AD.nl.

Ook is het vrij bewolkt. Hier en daar kan een lichte regenbui vallen, verder bestaat er kans op natte sneeuwvlokken in het noorden van het land. In het Waddengebied is de kans op buien het grootst en kunnen ze ook intensiever zijn.

Morgen ‘bitterkoude’ oost- tot noordoostenwind

De dag begint morgen droog met veel wolkenvelden en misschien nog wat zon. Er waait een ‘bitterkoude’ oost- tot noordoostenwind, die boven land vaak vrij krachtig is en aan zee krachtig tot hard. Het is daarbij de hele dag rond 4 °C.

Moet je fietsen? ‘Kleed je heel warm aan’

Het wordt morgen geen weer om een lekker stukje te gaan fietsen. Maar als je echt met de fiets weg moet, kleed je dan heel warm aan, adviseert de weerman.

In de middag wordt de bewolking vanuit het oosten dikker en volgt er ook neerslag. In de avond en vroege nacht kan de neerslag als natte sneeuw vallen. Overigens wordt de neerslag niet in heel het land verwacht. Waarschijnlijk blijft het in het zuiden en midden ‘zo goed als droog’, meldt de weerman.

In de provincies Groningen en Drenthe is de kans nog het grootst dat er een dun sneeuwdekje ontstaat als de grondtemperatuur daalt tot nabij het vriespunt.

Vanaf woensdag vrijwel droog

Ook in de tweede helft van de week wordt het koud. Wel blijft het op de meeste plaatsen droog en is de zon vaker te zien. De wind neemt sterk af en ’s nachts kan het licht vriezen.

Bron | AD.nl
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant