Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dierenbescherming waarschuwt katteneigenaren voor de gevaren van een kiepraam

kiepraam.jpg

Mensen die een kiepraam hebben én een kat, doen er verstandig aan om een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen. Volgens de Dierenbescherming kan een kiepraam namelijk gevaarlijke situaties opleveren als een kat naar buiten probeert te klimmen.

In Emmen kwam onlangs nog een kat klem te zitten tussen een kiepraam. Het beestje raakte daarbij gewond.

Afknelling bloedtoevoer

De  eigenaar van de kat had een kiepraam open laten staan. De kat probeerde vervolgens naar buiten te klimmen, maar kwam hierbij vast te zitten tussen het raam en het kozijn. De Dierenbescherming moest uiteindelijk de brandweer inschakelen om de kat te kunnen bevrijden. Na de reddingsactie bleek dat de kat last had van zijn achterpootjes. Het ging gelukkig niet om een breuk maar waarschijnlijk een afknelling van de bloedtoevoer waardoor de kat z’n achterpoten maar moeilijk kon bewegen.

Lees ook
Welke planten en bloemen zijn giftig voor katten?

Tips voor raambeveiliging

Voor de eigenaar van de kat was het natuurlijk flink schrikken, maar de situatie is gelukkig goed afgelopen. Helaas kent de Dierenbescherming verhalen die slechter eindigen. Ze laten daarom in een Facebook-post weten dat het ontzettend belangrijk is om voorzorgsmaatregelen te nemen als je een kiepraam hebt. “Heb je een kiepraam open staan? Zorg voor raambeveiliging, zoals een rooster. Een handdoek tussen het kiepraam kan ook al iets helpen.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Facebook
Beeld | iStock

Margriet 32 ligt in de winkel! In dit nummer vind je onder andere een uitgebreid interview met powervrouw Bibian Mentel, acht Japanse puzzels, een dossier oud en jong; wat kunnen we van elkaar leren? en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant