Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Ic-arts Diederik Gommers heeft positieve boodschap voor iedereen: ‘Ga weer leven’

ic-arts-diederik-gommers-positief-gestemd-over-einde-lockdown-margriet.jpg

Ic-arts Diederik Gommers is bijzonder positief gestemd over de corona-ontwikkelingen in ons land. “Het is ongelofelijk. Een maand geleden hadden we nog een piek, nu is het aantal ic-opnames met zestig procent gedaald,” zo vertelde hij zondagavond aan tafel bij Humberto.

De ic-arts heeft daarom een belangrijke boodschap voor ons allemaal: “Ga weer leven.”

‘Ons nieuwe leven terug’

De enorme daling in het aantal ziekenhuisopnames geeft volgens Gommers ‘een heel ander gevoel’. Daarnaast schiet het met het vaccineren ook lekker op. We zitten dan ook op de goede weg. “Tuurlijk wisten we dat dit eraan zat te komen, maar als je het dan ook echt ziet gebeuren, word ik daar echt heel enthousiast van.” De ic-arts verwacht dat we aan het einde van de zomer allemaal goed gevaccineerd zijn. “Dan krijgen we ons ‘nieuwe leven’ terug,” zo vertelde hij.

Lees ook: Fijn: vanaf morgen geen PCR-test meer nodig voor reis naar Spanje

Vaccinatiebereidheid onder jongeren

Het is volgens Gommers wel nog spannend hoe hoog de vaccinatiebereidheid onder jongeren zal zijn. Volgens hem is het belangrijk om een vaccinatiegraad van 75 procent te halen. “Dan blijft het reproductiegetal (de zogenoemde R) onder de één.” Zo blijven we dan ook in het najaar en de winter beschermd tegen een nieuwe uitbraak van het virus.

‘Pak van m’n hart’

De ic-arts is ook enthousiast over de volgende versoepelingen, die waarschijnlijk al op 25 juni ingaan. Vanwege de dalende besmettingen kán het, aldus Gommers. “Het enige lastige aan ons gedrag is: als we een vinger krijgen, pakken we de hele hand. We doen dan net alsof alles voorbij is.” Het is daarom belangrijk dat we nog even de basisregels volhouden. “We hebben dit met zijn allen gedaan, door samen te werken. Het is een pak van m’n hart dat het virus wegzakt en we de gewone dingen weer kunnen doen.”

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant