Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Diana ook beetje aanwezig op bruiloft van prins Harry en Meghan Markle

prins-harry-en-meghan-markle.jpg

Kensington Palace publiceerde vandaag het volledige verloop van de huwelijksceremonie van prins Harry en Meghan Markle. In dit trouwboekje, dat al hun gasten hebben gekregen, staat precies wat wanneer gaat gebeuren. Ook prinses Diana, de moeder van Harry, speelt een rol. Dit zijn de opvallendste details van de Britse royal wedding!

Bijzonder, zo’n trouwboekje. Dan voelt het toch alsof je zelf een van de zeshonderd gasten op de belangrijkste koninklijke bruiloft van het jaar bent! Vogue zette de belangrijkste details op een rij.

  • Er wordt een hymne gespeeld die ook tijdens prinses Diana’s begrafenis in 1997 te horen was: Guide Me, O Thou Great Redeemer.
  • Diana’s zus, Lady Jane Fellowes, zal op verzoek van Harry een door hem gekozen stuk uit de Bijbel voorlezen.
  • Net als bij Kate en William zal Meghan niet Harry beloven hem ‘te gehoorzamen’, zoals dat vroeger bij (koninklijke) Britse bruiloften werd gezegd. De tekst is gemoderniseerd en Meghan en Harry zullen elkaar precies hetzelfde beloven: dat ze van elkaar zullen houden, elkaar zullen eren, steunen, beschermen en elkaar trouw zullen zijn.
  • Omdat Meghan Amerikaanse is, zal een Amerikaanse geestelijke de preek bij de bruiloft verzorgen: Michael Curry, het hoofd van de Episcopaalse Kerk in de Verenigde Staten.
  • De trouwboekjes waren al gedrukt voordat bekend werd dat de vader van Meghan, Thomas Markle, niet bij de bruiloft aanwezig zal zijn. Er staat dus nog steeds in dat hij haar naar het altaar zal leiden. Inmiddels is bekend dat prins Charles zijn schoondochter zal weggeven. Ze zal de kapel wel alleen betreden.
  • Harry en Meghan zullen elkaar trouw beloven met de woorden for better, for worse, for richer, for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish, till death us do part.
  • Het orkest zal werken van Johann Sebastian Bach, Edward Elgar, Gabriel Fauré and Franz Schubert spelen. Aan het eind van de ceremonie zal, traditiegetrouw, het Britse volkslied worden gespeeld.

Lievelingsbloemen van Diana

De poort van St. George’s Chapel, waar de huwelijksceremonie zal plaatsvinden, is volledig versierd met witte pioenen, witte tuinrozen en vingerhoedskruid: ook een eerbetoon aan prinses Diana. Dit zouden haar favoriete bloemen zijn geweest. Ook Meghans bruidsboeket is gemaakt van Diana’s lievelingsbloemen. De kapel zelf is ook één grote, witte bloemenzee.

Bekijk hier het complete trouwboekje:

Foto: ANP

Ook interessant om te lezen

Deze video wil je niet missen

Handig: zó verwijder je in een handomdraai glitternagellak van je nagels.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant