Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Deze wijn van Lidl is even goed als dure champagne

champagne.jpg

De wijn Crémant de Bourgogne Blanc NV van budgetsupermarkt Lidl ging er op de International Wine & Spirit Competition vandoor met een zogeheten Silver Outstanding-award. De mousserende wijn, die € 6,99 kost, kreeg een score tussen de 86 en 89,9. Dat is even goed als de Veuve Clicquot 2008 Vintage champagne waar je € 56 voor neer moet tellen.

Merken kunnen zich zelf voor de competitie opgeven. Vervolgens dienen er vier flessen te worden opgestuurd. Deze worden door een panel van minstens zeven mensen, uit een internationale jury van vierhonderd deskundigen uit dertig landen, blind getest over een periode van zeven maanden, meldt AD.nl.

Volgens de jury is de Crémant de Bourgogne Blanc NV van Lidl ‘droog maar toch rijk, met een intrigerend aroma van fruit en een goed gedefinieerde zuurheid’.

Crémant de Bourgogne Blanc NVDe  mousserende wijn Crémant de Bourgogne Blanc NV van Lidl.

Ben je een wijnliefhebber? Dan ben je vast ook benieuwd naar deze zeven-euro-rosé die behoort tot ’s werelds beste wijnen.

Bronnen | HLN.be, AD.nl en Welingelichtekringen.nl
Foto | iStock

Ook leuk om te bekijken is onderstaande video waarin wordt uitgelegd hoe je de schil van je gekookte eitje er wel héél makkelijk af krijgt.

Ook leuk om te lezen 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant