Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Deze ‘undateables’ willen jouw Valentijnsdate zijn!

undateables.jpg

Zoek je nog een lieve date voor Valentijn? Wat dacht je ervan om de dag door te brengen met staartloze poes Wollie, of met Bobbie, een andere ‘undateable’ die wel wat extra liefde kan gebruiken? Als het klikt, heb je een maatje voor het leven!

Elk asiel heeft ze wel: katten en honden die nét even anders zijn dan anderen, waardoor ze moeilijker een fijn thuis kunnen vinden. Bijvoorbeeld omdat ze een voedselallergie hebben, of niet goed alleen kunnen zijn. Terwijl ze geen vlieg kwaad doen, een superlief karakter hebben en gewoon wat extra liefde kunnen gebruiken.

Elkaar beter leren kennen

Dierenopvang Amsterdam (DOA) zet daarom vier van haar allerliefste ‘undateables’ in het zonnetje op Valentijnsdag. “En we pakken uit, hoor!” vertelt kattenverzorgster Annelies Frantsen aan de krant Metro. Speeltjes, snoepjes, champagne, kattenmelk, een romantisch muziekje op de achtergrond; niks is het asiel te gek om de juiste sfeer te creëren. Als er een wederzijdse klik is, kun je de dag erna terugkomen om elkaar beter te leren kennen. “Na de eerste date trouw je immers ook niet meteen,” aldus Annelies.

We stellen aan je voor:

Wollie

De eerste undateable is de zevenjarige poes Wollie. Omdat ze telkens achter haar eigen staart aan rende en die daarbij tot bloedens toe beschadigde, moest haar staart er uiteindelijk af. Het gaat nu weer goed met haar, ze heeft gelukkig geen last van fantoompijn. Haar lievelingsplekje is het aanrecht. Verder heeft ze volgens verzorgster Annelies vooral ‘rust en regelmaat’ nodig.

 

 

Rowie

Ook de tienjarige Rowie is op zoek naar liefde. Vanwege haar voedselallergie heeft ze wel een baasje nodig dat niet overal eten laat slingeren. Anders eet ze het op, krijgt ze jeuk en gaat ze heel erg krabben. “Verder is het een echte knuffelpoes,” weet Annelies.

 

 

Bobbie

Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar de tweejarige Bobbie is een onzeker meisje. Ze blaft naar alles en iedereen en heeft een geduldig baasje nodig dat haar vertrouwen weet te winnen. Een beetje een moeilijke eter is ze wel, maar ze is dol op worstjes.

 

 

Robbie

Robbie is met recht een jonge macho. De grote, sterke reu houdt het liefst alle concurrerende honden bij je uit de buurt. Maar enthousiast en energiek dat hij is! Deze vierjarige gezelligerd zou daarom perfect passen bij iemand die lekker actief is en veel met hem kan spelen. Of misschien juist iemand die veel rust uitstraalt. Tegenpolen trekken elkaar aan, nietwaar?

 

Zo scoor je die Valentijnsdate

Zie jij een afspraakje met zo’n undateable wel zitten? Kijk op de Facebookpagina van DOA. Wie weet, heb je dan straks een leuke date op Valentijnsdag!

Ook interessant