Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Déze titel krijgt Kate Middleton als prins William koning wordt

kate-middleton.jpg

Nu gaat ze nog door het leven als de ‘hertogin van Cambridge’. Maar als prins William koning wordt, komt daar natuurlijk verandering in. Toch zal de nieuwe titel van Kate Middleton voor veel mensen als een verrassing komen. 

Want hoewel William straks ‘koning van het Verenigd Koninkrijk’ wordt, zal Kate nooit ‘koningin’ gaan heten. In plaats daarvan krijgt ze de titel ‘queen consort’, wat eigenlijk ‘vrouw van de koning’ betekent.

Koning Charles

Voordat het zover is, zal prins Charles hoogstwaarschijnlijk nog de troon bestijgen. Op het moment dat Charles koning wordt, krijgt Camilla Parker Bowles dezelfde titel als Kate: ‘queen consort’. Al gaan er geruchten dat ze in plaats daarvan voor ‘princess consort’ zal kiezen.

Prinses Diana

Prins William zal op het moment dat zijn vader koning wordt de titel ‘prins van Wales’ krijgen, terwijl Kate Middleton vanaf dan als ‘prinses van Wales’ door het leven gaat, een titel die we kennen van haar overleden schoonmoeder Diana. Er bestaat echter een kans dat Kate, juist uit respect voor prinses Diana, deze titel zal afslaan. Net zoals Camilla dat deed na haar huwelijk met prins Charles.

Bron | The Sun
Foto | ANP

Ook interessant om te lezen

 

 

 

Ook interessant