Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Deze ongelooflijke video met een zeeleeuw doet je adem stokken

Het zal je maar gebeuren. Bewonder je samen met je gezin een onschuldig ogende zeeleeuw, sleurt hij plots je kind het water in. Gelukkig loopt het met een sisser af, maar de schrik zal er goed in hebben gezeten. 

In de video, die inmiddels ruim zeven miljoen keer is bekeken, zien we een gezin in de Steveston Fisherman’s Wharf, een haven in de Canadese kustplaats Richmond. Ze kijken naar een zeeleeuw die de haven is ingezwommen en daar nieuwsgierig rondkijkt. Omstanders pakten meteen de camera erbij om het kleine natuurwonder vast te leggen.

Aan de vrolijke stemming komt echter abrupt een eind als een van de kinderen bij de waterkant gaat zitten om de onschuldig ogende zeeleeuw van dichterbij te bekijken: uit het niets grijpt de zeeleeuw het meisje bij haar kleding en sleurt haar het water in.

Vader springt meteen het water in

De vader van het meisje bedenkt zich geen moment en springt onmiddellijk het water in om haar te redden. Omstanders trekken hem en zijn dochter snel uit het water. Beduusd van de schrik lopen ze weg van de waterkant. Gelukkig, het is met een sisser afgelopen. Maar het zal best even geduurd hebben voordat iedereen van de schrik bekomen was. Wij schrokken ons ook een ongeluk.

Bekijk ook

Ook interessant