Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Deze moeder (53) heeft zojuist 758 miljoen dollar gewonnen in de lotto

jackpot.jpg

Ze kan het nog nauwelijks geloven. Mavis Wanczyk, een 53-jarige moeder en ziekenhuismedewerkster uit Massachusetts, heeft donderdag de grootste individuele geldprijs in de geschiedenis van de Amerikaanse lotto gewonnen. Een bedrag van 758,7 miljoen dollar! Ze heeft meteen haar baan opgezegd.

“Ik had een droom,” vertelt Mavis donderdag op de persconferentie, “en die is uitgekomen.” De moeder van twee volwassen kinderen werkte al 32 jaar in het plaatselijke ziekenhuis en wilde dolgraag eerder met pensioen. Dankzij dit enorme geluk kan ze direct stoppen met werken en de rest van haar leven lekker rentenieren. “Ik heb meteen mijn werk gebeld en gezegd dat ik niet meer kom.”

Eerst even bijkomen

Wat ze verder van plan is? “Het eerste wat ik ga doen, is gewoon even achteroverleunen, lekker bijkomen en relaxen,” aldus Mavis. Ze koos ervoor om het geldbedrag in één keer uitgekeerd te krijgen. Daardoor betaalt ze wel een stuk meer belasting, waardoor ze nog ‘maar’ 340 miljoen dollar (omgerekend net geen 290 miljoen euro) overhoudt. Lottowinnaars hebben alleen recht op het volledige bedrag als ze het over meerdere jaren verspreid laten uitbetalen.

Gelukkige combinatie

Mavis kocht pas een paar uur voor de uitslag een lot voor de in Amerika populaire Powerball-loterij. Ze vulde een willekeurige combinatie van de geboortedata van haar familieleden in. Een collega die haar lot controleerde, ontdekte dat ze had gewonnen. “Ik kon nog amper naar huis rijden,” vertelt ze. “Hij is achter me aan gereden om zeker te weten dat ik veilig aankwam.”

Verschuilen in bed

Op de vraag wat ze die avond gaat doen om haar kersverse miljonairschap te vieren, biecht ze op dat ze zich ‘gaat verschuilen in haar bed.’ Dat zouden wij waarschijnlijk ook doen als de hele wereld weet dat we in één klap multimiljonair zijn geworden…

Hier een stukje van de persconferentie met de gelukkige winnares.

Zou jij ook wel zo’n megabedrag op je bankrekening willen hebben? Ook buitenlanders mogen meedoen aan de Powerball-loterij. Dan moet je wel even naar de VS of iemand kennen die de loten daar voor je wil aanschaffen, want ze worden alleen in Amerika verkocht. (Weer) niet gewonnen? Dit zijn zeven tips om meer grip op je geld te krijgen.

Bron | cbsnews.com, ad.nl, pix11.com

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant