Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kijker spot opvallend patroon in publiek ‘De slimste mens’

de-slimste-mens.jpg

De deelnemers van De slimste mens in de aflevering van gisteravond vielen in de smaak bij de kijkers. Die vonden niet alleen dat de spelers de vragen goed beantwoordden, ze waren daarnaast erg te spreken over het aantrekkelijke uiterlijk van de deelnemers. Ook iemand in het publiek trok de aandacht.

In totaal zagen bijna 1,8 miljoen mensen hoe schrijfster Bregje Hofstede het moest afleggen tegen CBS-econoom Peter Hein van Mulligen en oud-schaatser Mark Tuitert. De kandidaten vielen in de smaak bij de kijkers, zowel als het gaat om hun kennis als om hoe ze eruitzien. ‘Wat is Bregje toch een knappe vrouw,’ merkt iemand op Twitter op. ‘Ik wil graag met Bregje trouwen, maar ook met Mark,’ zegt een ander.

Daar is-ie weer

Niet alleen de kandidaten trokken de aandacht van de kijkers, ook het publiek in de studio wist op te vallen. Dat gold voor één man in het bijzonder. Hij lijkt gewoon geen genoeg te kunnen krijgen van het programma, merkt een oplettende kijker op. ‘Is meer mensen opgevallen dat deze gast al enkele seizoenen lang vrijwel elke aflevering tussen het publiek zit?’ vraagt twitteraar Arrie Morren zich af. ‘Bestaan daar abonnementen voor?’

Graag geziene gast

Het blijkt te gaan om Ramon Wiendels uit Doetinchem. Deze man vertelde in juli 2017 al eens wat meer over zichzelf tegenover Omroep Gelderland. Hij kreeg in 2009 een mail van de Vara met de vraag of hij het leuk vond een keer een opname bij te wonen. “Dat triggerde iets in mij en sindsdien ga ik geregeld naar de opname van tv-programma’s,” zo liet Wiendels weten. Hij vertelde aan de omroep administratief werk te doen. Als het even kan, gaat hij in zijn vrije tijd met de trein of auto naar de televisiestudio’s in Amsterdam en Hilversum.

Ben ik in beeld?

Wiendels liet weten een tv-show achter de schermen ‘veel leuker’ te vinden dan de uiteindelijk uitzending. “Tijdens de opnamen van De slimste mens is Maarten van Rossem constant aan het woord.” Een opname van De slimste mens neemt ongeveer twee uur in beslag, voor de uitzending blijven daar veertig minuten van over.

De slimste mens-fan Wiendels geeft toe wel een beetje ijdel te zijn. Hij weet namelijk precies waar hij moet gaan zitten om in beeld te komen. Ook is hij al herkend op zijn werk, in de buurt en op social media. Of hij hoopt ontdekt te worden? “Dat gaat niet gebeuren, ik ben realistisch,” aldus een lachende Wiendels.

Kijk hier de aflevering van gisteravond terug.

Bronnen | De slimste mens, libelle.nl, Omroep Gelderland
Foto | KRO-NCRV

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant