Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Met déze luchtvaartmaatschappijen vlieg je het veiligst

veiligst-vliegen.jpg

Als je niet zo gek bent op vliegen en bang bent dat er iets gebeurt, dan kun je een handig overzicht raadplegen. Airlineratings.com heeft een top 20 samengesteld van de veiligste en betrouwbaarste vliegmaatschappijen ter wereld.

Er is onder andere gekeken of de luchtvaartbedrijven in de afgelopen tien jaar betrokken zijn geweest bij dodelijke ongevallen en of ze zijn aangesloten bij de internationale keuringsdienst IOSA.

KLM en Transavia

En wat blijkt? Vooral Nederlandse vliegmaatschappijen scoren goed als het aankomt op vliegveiligheid en betrouwbaarheid. KLM staat in de top 20 van de beste vliegmaatschappijen ter wereld, en ook kleinere luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia doen het goed.

Lowbudgetmaatschappijen

Zowel KLM als Transavia scoren zeven uit de zeven sterren, wat het maximaal haalbare is. De kleine Nederlandse maatschappij Tui Fly doet het minder goed: het bedrijf kreeg vier van de zeven sterren. Opvallend genoeg doen lowbudgetmaatschappijen het over het algemeen buitengewoon goed. De in Nederland populaire luchtvaartmaatschappij Vueling scoort de maximale zeven sterren. EasyJet haalt niet meer dan vijf sterren.

Beste maatschappij

Het Australische Quantas staat opnieuw op nummer 1. Het bedrijf staat bekend om de innovaties met betrekking tot veiligheid en wordt al jaren gezien als de veiligste luchtvaartmaatschappij. Het bedrijf staan bovenaan omdat het onder andere uitblinkt in reviews van consumenten.

Vergelijking

Airlineratings.com vergelijkt al jaren honderden vliegmaatschappijen ter wereld en gebruikt daarvoor onder meer informatie van overheden, keuringsdiensten en gegevens over ongelukken en incidenten.

Slechte score

Heb je last van vliegangst, dan kun je maatschappijen als Ariana Afghan Airlines, Bluewing Airlines, Kam Air and Trigana Air Service maar beter vermijden. Deze bedrijven scoren niet hoger dan een of twee sterren.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Foto | iStock

Ook interessant