Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Déze opvallende kleur auto veroorzaakte in 2018 de meeste ongelukken

kleur-atuo-merk-ongeluk.jpg

Ben of ken jij de trotse bezitter van een Chevrolet en is-ie ook nog roze? Wees dan maar extra voorzichtig als je met die auto de weg op gaat. Uit onderzoek blijkt dat mensen die in een auto rijden van dat merk en in die kleur, in 2018 het vaakst een ongeluk hebben veroorzaakt.

Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars onderzocht de ingediende schadeclaims in 2018. Daarbij keken ze welke merken en welke kleur auto’s in 2018 het vaakst opdoken in de overzichten van Nederlandse verzekeraars. Bij de merken stond Chevrolet bovenaan de lijst. 2,52% van de aanrijdingen bleek te zijn veroorzaakt door bestuurders van dat automerk. Chevrolet wordt op de voet gevolgd door de automerken Suziki (2,39%), Mercedes Benz (2,26%), Mitsubitshi (2,25%) en Toyota (2,23%). Bestuurders van een Hyundai, Skoda en Mini waren volgens het onderzoek het minst vaak betrokken bij een ongeluk.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Geen onveilige auto’s

Volgens Richard Weurding, directeur bij het Verbond van Verzekeraars, zijn de ongelukken niet te wijten aan de slechte kwaliteit van deze merken. “Dat zijn helemaal geen onveilige auto’s. Maar uit de statistieken blijkt inderdaad dat deze merken veel meer betrokken zijn bij ongelukken dan andere auto’s.”

Opvallende kleuren

Het Verbond vergeleek niet alleen de automerken met elkaar, de onderzoekers bekeken ook welke kleur auto het vaakst betrokken was bij een ongeval. Opvallend was dat roze auto’s het vaakst aanrijdingen veroorzaken. Apart, want zo veel auto’s in die kleur rijden er niet rond in Nederland. Andere felle of opvallende kleuren zoals oranje, geel en knalgroen bleken bovendien juist het minst vaak een ongeluk te veroorzaken.

Lees ook
Handig: zó voorkom je dat er fietsers tegen je autodeur rijden

Bron| Verbond van Verzekeraars
Beeld| iStock

Ook interessant