Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Déze nieuwe doorslikbare ballon helpt om af te vallen

overgewicht-ballon.jpg

Goed nieuws voor mensen die lijden aan overgewicht. Deze week is er een nieuwe behandelingsmethode op de markt gebracht met dezelfde werking als een maagverkleining. Klein verschil: een chirurgische ingreep is niet nodig!

Nederlanders die lijden aan obesitas en daarvoor een maagverkleining willen ondergaan, hoeven voortaan niet meer onder het mes. De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) heeft namelijk ’s werelds eerste doorslikbare maagballon op de markt gebracht. De maagballon is al bij ruim tienduizend mensen getest en leidt tot zo’n vijftien kilo gewichtsverlies.

Alternatief

Volgens de bedenkers is deze unieke maagballon voornamelijk geschikt voor mensen die wel overgewicht hebben, maar nog niet zwaar genoeg zijn om in aanmerking te komen voor een echte maagverkleining.

Speciale vloeistof

De maagballon bestaat uit een capsule met daarin een lege ballon. Nadat de capsule is doorgeslikt en de maag heeft bereikt, wordt de ballon via een katheter met een speciale vloeistof opgevuld. Doordat de maagballon veel ruimte inneemt in de maag, ervaren de gebruikers sneller een vol gevoel waardoor het makkelijker wordt om minder te eten. Na zestien weken lost de ballon automatisch op in het spijsverteringskanaal.

Lange termijn

Prof. dr. Jan Willem Greve, directeur van de Nederlandse Obesitas Kliniek Zuid is enthousiast over het nieuwe middel: “De eenvoudige behandeling en snelle resultaten maken de maagballon een ideaal hulpmiddel in de strijd tegen overgewicht.” Het vullen van de ballon duurt maar twintig minuten. Bovendien worden de gebruikers goed begeleid op het gebied van voeding en lichaamsbeweging, zodat het gewichtsverlies kan worden vastgehouden wanneer de maagballon is leeggelopen.

Lees ook
Dit is de invloed van obesitas op je hersenen

Bron| MedicalFacts
beeld| iStock

Ook interessant