Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog even doorbijten: vanaf déze dag gaan de temperaturen omhoog

vanaf-deze-dag-gaan-de-temperaturen-omhoog-margriet.jpg

Het zou natuurlijk fijn zijn als de temperaturen zo snel mogelijk weer omhoog gaan, maar helaas moeten we daar nog even op wachten. De komende dagen blijft het koud en kunnen we ook de nodige regenbuien verwachten. Pas op zondag is er weer kans op lenteweer.

Dit betekent dat de temperaturen voorlopig nog blijven zoals vandaag.

Weer vandaag

Als je vanochtend vroeg in je auto bent gestapt, dan stond je waarschijnlijk een onaangename verrassing te wachten: bij veel mensen moest de krabber er namelijk weer aan te pas komen. En helaas zal dat morgen niet veel anders zijn, want warme temperaturen hoeven we voorlopig nog niet te verwachten. Vandaag wordt het niet warmer dan negen graden en staat er ook nog eens een frisse noordwestenwind. Hoewel het zonnetje zich af en toe laat zien krijgen we ook nog te maken met regen. “Er zijn al een paar lichte buien in de maak,” zo vertelt Buienradar-meteoroloog William Huizinga. “Die zijn al te zien op de Wadden en wellicht in de Achterhoek. In de rest van het land ontstaan er in de loop van de dag stapelwolken en er zou mogelijk ook nog wat hagel kunnen vallen.”

Lees ook: Zijn de eerste stralen van de lentezon schadelijk voor je huid?

Vanaf donderdag stijgende temperaturen

Morgen zal het niet veel anders zijn: “In de nacht zal het weer een graad of drie vriezen. Daarna beginnen we de dag fris. Maar ook dan zal de zon weer doorbreken en kan er mogelijk een bui vallen,” zo voorspelt Huizinga. Vanaf donderdag wordt het weer wat droger en vrijdag beginnen de temperaturen al te stijgen. Met een beetje geluk krijgen we op zondag te maken met écht lenteweer, want dan wordt het waarschijnlijk tussen de dertien en vijftien graden.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant