Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Deze bekende modeontwerper maakt de kostuums voor Aïda in Concert

aida_banner_sanoma_700x390px.jpg

Tussen 20 en 30 juni waan je je in Autotron Rosmalen even aan de oevers van de Nijl. Dan kun je er namelijk de openlucht-concertuitvoering van de musical Aïda bijwonen. De musical vertelt het verhaal van een onmogelijke liefde tussen een Egyptische legerleider en een slavin. Voor slechts zes avonden keert hij nu in deze bijzondere vorm terug naar Nederland.

Niet alleen is het de eerste keer dat de musical in concertvorm wordt opgevoerd, het is ook de eerste keer dat een bekende Nederlandse modeontwerper de kostuums van de hoofdrolspelers mag ontwerpen. De musicalsterren verschijnen namelijk op het podium in creaties van niemand minder dan Addy van den Krommenacker.

Theatraal concert

Aida in Concert is, na Elisabeth in Concert, de tweede musical van Stage Entertainment die in de open lucht wordt opgevoerd. “Het wordt een theatraal concert”, vertelde producent Albert Verlinde eerder aan Margriet. “Met mise-en-scène, verkledingen en bijzonder gebruik van zowel zonlicht als kunstmatig licht. De nummers vertellen het verhaal. De muziek, die geschreven is door Elton John en Tim Rice, is daar ideaal voor. Je kunt de emoties echt voelen.” Het musicalconcert wordt uitgevoerd door onder anderen Willemijn Verkaik, April Darby, Freek Bartels en Tony Neef.

Eerste keer

“Ik voel me vereerd dat ze mij voor deze productie hebben gevraagd”, vertelt Van den Krommenacker aan het AD. “Musicalsterren dragen mijn jurken meestal pas na afloop va de voorstelling, op het premièrefeestje, maar nooit tijdens de voorstelling.” Wat de modeontwerper precies voor de hoofdrolspeelsters in petto heeft, wil hij nog niet zeggen. “Voor Willemijn en haar medespelers heb ik een aantal prachtige japonnen voor op het podium ontworpen. Uiteraard geheel in de stijl van Aïda.”

Aïda in Concert is tussen 20 en 30 juni slechts zes keer te zien op het festivalterrein bij Autotron in Rosmalen. Wil jij deze voorstelling niet missen? Koop dan nu je kaartjes in de Margriet Theaterclub voor vrijdag 28 juni en ontvang de tweede kaart voor de halve prijs!

Ook interessant