Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Onderzoek naar deltavariant: ‘Kans op ziekenhuisopname twee keer zo groot’

deltavarariant.jpg

De deltavariant van het coronavirus van het coronavirus is zeer besmettelijk. Zelfs zó besmettelijk dat de kans op ziekenhuisopname na besmetting twee keer zo groot is voor niet-gevaccineerden, ten opzichte van de Alfavariant. Dat toont recent Brits onderzoek aan.

Het onderzoek werd vrijdag gepubliceerd in het Britse tijdschrift The Lancet.

Grootschalig Brits onderzoek

Het grootschalige onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers aan de Universiteit van Cambridge. Voor het onderzoek werden meer dan 40.000 coronabesmettingen uitvoerig onder de loep genomen. Dit werd gedaan in Groot-Brittannië in de periode van 29 maart tot en met 23 mei., toen de deltavariant aldaar zijn opmars maakte.

Niet-gevaccineerden

Uit de onderzoeksresultaten komt voornamelijk het belang van vaccinatie tegen het coronavirus naar voren. Slechts twee procent van de gehele ziekenhuisopnames in de onderzoeksperiode bleken namelijk volledig gevaccineerden te zijn. De andere 98 procent betrof niet-gevaccineerden.

Lees ook:

Waarom het belangrijk blijft om je te laten vaccineren, ook tegen de deltavariant

Goed beschermd

Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektenbestrijding van het RIVMl, onderstreepte eerder in een kamerbrief ook al het belang van vaccineren. Hij liet weten dat de huidige coronavaccins ook zeer goed beschermen tegen de deltavariant. “De vaccins zijn uiterst effectief gebleken tegen ziekenhuisopname en IC-opname. Dat gold voor de alfavariant, maar, belangrijker, het geldt net zo hard voor de deltavariant. De vaccins bieden 95 procent bescherming tegen ziekenhuisopname en 97 procent bescherming tegen opname op de IC. Dat betekent een 20 keer kleinere kans op ziekenhuisopname en een 33 keer kleinere kans op IC-opname”, aldus van Dissel.

Bron | Lindanieuws
Beeld | Getty

Ook interessant