Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

De waterijsjes raken op, dus sla je slag nu het nog kan!

waterijsjes.jpg

Mocht je deze warme dagen extra behoefte hebben aan waterijsjes, dan kun je maar beter vandaag nog flink inslaan. De vraag naar waterijsjes is momenteel zó groot dat de fabrikant van populaire ijsjes als calippo’s en raketjes hier nauwelijks tegenop kan produceren.

“De vraag naar de ijsjes is zo groot dat de voorraad die ’s ochtends bij de supermarkt binnenkomt er voor het einde van de ochtend al helemaal doorheen is,” zegt Freek Bracke van Unilever, het moederbedrijf van ijsproducent Ola.

Raketjes

Alle waterijsjes lopen hard, maar er is wel eentje die eruit springt: de raket. Dit jaar worden er opvallend meer verkocht dan voorgaande jaren, het gaat volgens Unilever al om ruim vijftig miljoen stuks.

Kleine voorraden

Dat de ijsfabrieken momenteel overuren draaien, is normaal voor deze tijd van het jaar. Het probleem zit hem volgens Bracke vooral in de lange, warme aanloop naar de zomer. “Wij produceren al in de winter een grote voorraad voor de zomer. Maar doordat het al zo lang warm is zijn de voorraden veel kleiner dan normaal.’’ Daarnaast kunnen supermarkten de vraag naar waterijs ook zelf niet bijbenen, dit komt door de vaak beperkte koelmogelijkheden in de winkels.

Benzinestations

Mocht je voor een leeg schap komen te staan, dan is het de moeite waard om het elders te proberen. Bracke: ‘’We doen ons best de supermarkten op tijd te bevoorraden, maar als dat niet lukt dan zijn de ijsjes bij verkooppunten als horecagelegenheden en benzinestations vaak wel nog verkrijgbaar.”

Bron | Telegraaf |
Beeld | iStock |

Ook interessant om te lezen

Ook interessant