Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vrouwen komen op hun 25e vaak de ware tegen, blijkt uit onderzoek

de-ware.jpg

De ware… of ‘ie nu echt bestaat of niet, stiekem hopen we hem allemaal te ontmoeten, of denken we hem ontmoet te hebben. Maar op welke leeftijd ontmoeten de meeste vrouwen de liefde van hun leven?

Datingsite Match.com ging op onderzoek uit.

Relatievragen

De website interviewde meer dan 2000 mensen over hun relatie. Hiervoor werd allerlei informatie gevraagd: van wanneer de deelnemers hun partner ontmoetten en wanneer ze voor het eerst seks hadden, tot aan wanneer ze ‘Facebook official’ werden.

‘Ik hou van je’

Uit de resultaten blijkt dat grote relatiemijlpalen voor iedereen op een andere leeftijd gebeuren. De meeste mensen wachten vijf maanden tot ze voor het eerst ‘Ik hou van je’ tegen hun partner zeggen. Hun Facebook-status wordt rond dezelfde tijd veranderd. Na een halfjaar maken mensen ruimte vrij in huis voor de spullen van hun partner.

De ware

Maar de onderzoekers ontdekten ook wat de gemiddelde leeftijd is waarop mensen de ware ontmoeten – of in ieder geval, waarvan de deelnemers dachten dat hij of zij de ware was. Voor vrouwen gebeurt dit gemiddeld op hun 25e, en mannen moeten iets langer wachten: die lopen de ware pas op hun 28e tegen het lijf. Maar geen zorgen: het gaat maar om een gemiddelde, dus ook later kun jij nog de liefde van je leven tegenkomen.

Bron | Marie Claire
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant