Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Oproep: wie verdient er volgens jou een plekje in de top 80 van meest inspirerende vrouwen?

margriet80.jpg

Dit najaar bestaat Margriet tachtig jaar en dat gaan we groots vieren. Onder andere door tachtig stoere vrouwen in de spotlights te zetten.  En daar hebben we jullie bij nodig! Want: wie verdient absoluut een plek in de schijnwerpers? Wij dragen alvast deze vrouwen voor.

Khadija – ‘Er iets van maken zit in mijn karakter. Ik ben grootgebracht door sterke vrouwen!’
Toen ze op haar vijftiende uit Marokko naar Nederland kwam, wilde geen middelbare school Khadija Arib 
toelaten. Inmiddels is ze drie studies en een succesvolle loopbaan in de politiek verder, en alweer een hele tijd onze Tweede Kamervoorzitter. Dat is nou doorzettingsvermogen.

Ellen – ‘Geld mag geen reden  zijn om geen behandeling te kunnen krijgen’
Ellen Gerritsen richtte de stichting No Guts No Glory op om geld in te zamelen voor haar broer Sander, die aan kanker leed. Hij is inmiddels 
overleden, maar nog steeds zamelt Ellen geld in voor behandelingen tegen kanker die nog niet 
vergoed worden door zorgverzekeraars.

Mabel – ‘Ik wil dat meisjes weer meisjes kunnen zijn en geen bruiden’
Zonder toestemming van de Staten-Generaal trouwde Mabel Wisse Smit haar Friso van Oranje. Negen jaar later, in 2013, eindigde het sprookje met het skiongeluk van haar man, waarna hij in een coma belandde en uiteindelijk overleed. Hoe is het als je je verdriet deelt met 16 miljoen anderen? En dan dóórgaan, en je hard maken voor andere vrouwen die het minder hebben, zoals met de stichting Girls Not Brides. Mabel doet het gewoon.

Oproep!

Elke week stellen wij vrouwen voor die wat ons betreft niet mogen ontbreken op de lijst van 80 stoere vrouwen, die we in Margriets jubileumjaar samen met jullie opstellen. In november zetten we deze vrouwen in de spotlights op Margriet Winter Fair in een bijzondere portrettengalerij.
Vrouwen die inspireren, die het verschil maken. Bekend én minder bekend. Van elke leeftijd. Vrouwen die je bewondert omdat ze zich met hart en ziel inzetten voor een project. Of omdat ze juist heel bescheiden op de achtergrond voor iemand zorgen. Omdat ze doen wat ze beloven, telkens weer. Omdat ze het leven een beetje mooier maken.

Wie mag er volgens jou niet ontbreken op deze lijst? Is dat een vriendin die wekelijks op bezoek gaat bij eenzame ouderen, de sportster die uit de kast kwam en een voorbeeld is voor jongeren, een collega die voor iedereen klaarstaat en elk jaar een actie organiseert om geld op te halen voor een goed doel?

Mail je kandidaat vóór 11 mei naar redactie@
margriet.nl o.v.v. Margriet 80! Geef in je e-mail aan wie je wilt voordragen en waarom. We nemen contact met je op als je kandidaat op de lijst komt te staan.

Ook leuk en interessant om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant